Panowie przyjrzałem się dziś moim felgom i stwierdziłem że wystarczy spolerowac rant. (Miałem plany piaskowania całych felg)Ok myślę sobie spoleruje rant i co dalej czym go zabezpieczyc aby nie utleniało sie aluminium..? i miało to ręce i nogi?
Panowie przyjrzałem się dziś moim felgom i stwierdziłem że wystarczy spolerowac rant. (Miałem plany piaskowania całych felg)Ok myślę sobie spoleruje rant i co dalej czym go zabezpieczyc aby nie utleniało sie aluminium..? i miało to ręce i nogi?
Są na rynku lakiery do aluminium.
Ale jak już będziesz robił zabiegi, to może całą felgę (?) by ładnie i spójnie wyglądało.
Jeśli ją przypolerujesz (zetrzesz zewn. warstwę utlenionego aluminium) i nie zasbezpieczysz, to będziesz musiał ten zabieg robić co ok. 2 tygodnie.
Kolega kupował w aerozolu rok temu lakiery do alu, aoko podkład i wierzchnia warstwa. W sumie zużył 9 puszek lakierów, ale efekt ma ładny (nawet na renówkę :hah: )
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...
Brat zrobił sobie polerowane ranty w E39 zapłacił coś po 50zł za felgę - gość mu pokrył jakimiś środkami i dał jeszcze jakąś paste do polerki. Wszystko było "CACY" rancioszki świeciły się super, ale jakiś piesek mu obsikał jedną z felg i ZONK nie idzie tego zacieku usunąć żadną pastą, więc ja zrezygnowałem z takiej Opcji. :P
juz zrezygnowałem z tej opcji :)
Piaskowanie felg + proszek... co do klaru to jeszcze nie wiem...