Zbichu zaloguj się na bmw-sport tam jest oficjalny temat z pomiarami RL aut i jest moje e32 z czasem 17,2s 100-200 do tego dodaj 6,3-6,5s do setki jakie mam i masz taki czas
Zbichu zaloguj się na bmw-sport tam jest oficjalny temat z pomiarami RL aut i jest moje e32 z czasem 17,2s 100-200 do tego dodaj 6,3-6,5s do setki jakie mam i masz taki czas
Surge to efekt amatorskiego chip tuningu - to jest w dużym uproszczeniu przeładowanie silnika, który prowadzi do pulsacji ciśnienia z powodu ciśnienia zwrotnego. Tak, jak piszesz Zbichu - jak robić chip'a, to w profesjonalnej firmie, najlepiej z hamownią.
Ja jednak ciągle mówię o innym typie zużycia eksploatacyjnego. Mocno upraszczając obrazowo: jak stosujesz tani mineralny olej, czy nawet słabej jakości paliwo, to też pojeździsz, ale nie zajedziesz tak daleko, jak na rasowym oleju syntetycznym, czy na dobrym paliwie. Teoretycznie mineral też smaruje, też auto odpala, nawet kompresja jest czasami lepsza, ale efektu długotrwałego każdy potrafi się domyślić.
Faktem jednak jest, że każdy, kto chip'uje auto przeważnie ścierwa do silnika nie leje, tylko syntetyki i paliwa z wyższej półki, co zmniejsza znacznie ryzyko.
To samo turbosprężarki hybrydowe, a w zasadzie, to one niewiele mają z "hybrydą" wspólnego, więc nie wiem skąd taka nazwa. To zwykłe turbo wykręcone poza obszar standardowej założonej pracy.
320KM i 640Nm to już gruba modyfikacja. Jestem naprawdę ciekawy jak długo pojeździsz i nie ma tutaj jakiejś zażyłości - bardzo mnie interesują takie testy.
Przebieg fenomelany ;). W Mercedesach na mobile (na allegro to wiadomo jakie są) widziałem takie niejednokrotnie, ale e65 to rzadkość, żeby coś z takim przebiegiem spotkać. Miło widzieć, że sprzęt tyle wytrzymuje.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 28-05-2016 o 15:30