Darek, diesle są fabrycznie wypuszczane, a gaz dokładany i w większości przypadków same problemy z nim są. A podjeżdżać po gaz siódemką, to według mnie porażka (żeby nie użyć gorszego słowa).
Nie lubię diesli, ale takiego bym sobie kupił :)
http://motoryzacja.interia.pl/samoch...mw,nId,2203378
Fiat 126p, Fiat 126p Elegant, Mazda 323F, VW Golf I, Opel Rekord 2,0 A, Fiat Ritmo, Nissan Silvia S12, Opel Senator 3,0i, BMW E32 735i, Nissan Maxima QX, Honda Prelude III, BMW E32 730i, Honda Accord TypeR, VW Polo, Mitsubishi Colt GLXI, Citroen Xsara Coupe VTS, Chevrolet Lacetti, BMW E38 740i.
tez nigdy nie akceptuje gazu w bmw 7, lub innych podobnych flagowych limuzynach
to glupota, wiecej problemow, serwis takich aut i tak kosztuje wiecej niz oszczednosci na benzynie
zeby sie nimi przejmowac
jak mam gaz zalozyc to nie zastanawiam sie tylko diesla biore nawet w 7 :)
gaz to do opla i to astry :)
a nie do bmw 7
Ostatnio edytowane przez Franco750 ; 17-05-2016 o 21:59
Jeśli chodzi o diesle, ciekawe dlaczego nie montowali do E65 M57 bi-turbo. Mogło by by.c bardzo ciekawie bez roboty. Popatrzcie sobie :
https://www.youtube.com/watch?v=JAT7fy9doKU
Myślę, że ty nie wiesz o czym piszesz. Nie wiem czy przeczytałeś temat, ale wygląda na to, że nie i drzesz japę. Popisz się wiedzą i udowodnij jakim cudem E38 730d z wymienionymi wtryskami na te od E60 535d może osiągnąć taką moc. Czy wiesz chociaż jaka dawka paliwa w tym aucie jest potrzebna by osiągnąć taką moc? Sądzę, że nie masz o tym zielonego pojęcia, a zabierasz głos, bo jak twierdzisz znajomy miał takie auto zrobione na 285KM. Takie, czyli z modyfikacją w postaci programu i wymienionych tylko wtrysków? Niemożliwe. Jak dowiesz się ile trzeba paliwa na tę moc, to następnie poproś kogoś by ci obliczył ile trzeba zapewnić powietrza do tego paliwa i jakie urządzenie może je dostarczyć w takiej ilości, bo na pewno nie jest to GT2556V.
To moze ja sie wtrąca w dyskusję znajomy miał e39 kombi 530d 194KM zrobił czip tunig i osiągnął ok. 250KM spalanie przy ekonomicznej jeździe ok 15L ale jak zaczynał wciskać pedały w podłogę to wychodziło do 23 L wszystko bylo pieknie przez 3 miesiące do momentu kiedy tłoki zaczęły puchnac i skończył sie czip tuning. Dla mnie tragedia bo silnik byl kaput i kasa poszla w błoto. Seria 7 to limuzyna a nie GTR
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jaki majster taki chiptuning. Z powodzeniem 20-25% można dołożyć tym silnikom z bdb. efektem, na seryjnych podzespołach i jest bardzo przyzwoicie. Jednak to się robi ze wstępną diagnostyką czy się silnik do chiptuningu nadaje, hamownią przed i po zabiegu, a ten co to robi musi mieć poukładane pod sufitem w tej dziedzinie. Żeby działać na oryginalnym sofcie zgranym z danego auta potrzeba wiedzy. Gotowca z chomika czy allegro zakupionego z chińskim galletto może wgrać każdy średnio rozgarnięty "kowalski", tylko efekty są tego opłakane jak w w/w przykładzie.