To wiem. Tylko bardzo zbliżone parametry do V8 740d miał M57 R6 bi-turbo, a jednak go nie montowali z jakiegoś powodu. I właśnie ten powód jest ciekawy. W kolejnej generacji N57 (pomijam jego konstrukcję :)) już go zamontowali jako bi-turbo i tri-turbo choć w ofercie dalej są dwa V8.
Myślę, że ty nie wiesz o czym piszesz. Nie wiem czy przeczytałeś temat, ale wygląda na to, że nie i drzesz japę. Popisz się wiedzą i udowodnij jakim cudem E38 730d z wymienionymi wtryskami na te od E60 535d może osiągnąć taką moc. Czy wiesz chociaż jaka dawka paliwa w tym aucie jest potrzebna by osiągnąć taką moc? Sądzę, że nie masz o tym zielonego pojęcia, a zabierasz głos, bo jak twierdzisz znajomy miał takie auto zrobione na 285KM. Takie, czyli z modyfikacją w postaci programu i wymienionych tylko wtrysków? Niemożliwe. Jak dowiesz się ile trzeba paliwa na tę moc, to następnie poproś kogoś by ci obliczył ile trzeba zapewnić powietrza do tego paliwa i jakie urządzenie może je dostarczyć w takiej ilości, bo na pewno nie jest to GT2556V.
280 w 3.0 ??
tyle to tak, ale w 4.0 v8 :)
Po ostatnim modzie mam 275KM i 630Na w moim leciwym e65. Jednak do takiego modu musiałem wymienić wszystkie wtryski na nowe.
Uważam że inwestycja w diesla jest korzystniejsze zwłaszcza patrząc na awaryjność silnika 4,5. Ktoś napisał znajdź z dobrym silnikiem 4,5- to weź człowieku znajdź dobry - chociaż co drugi na allegro jest w super stanie - hehehe.Ja już radziłbym 5.0 lub 4.5d bez chipa.
A ja tam sobie pykam 3.0 Pb i nie narzekam ):):) Stary juz jestem, a starzy ludzie to juz takich wymagań nie mają :):):)
Też jestem stary, ale jeszcze nie dam rady pykać :)
Ojojoj Panowie dajcie spokój a co ja mam mówić. Ważne że dobrze się bawimy w swoich wózkach. Każdy z nas ma inne wymagania
Wszystkie modyfikacje były robione u dobrego krakowskiego fachowca, na priv moge podesłać namiary, a drążyć nie ma sensu - nie widzę powodu by ktoś musiał mi ufać na słowo czy na wykres.
Chodzi głównie o kwestie trwałości tych silników, bo nie ukrywam, że dźwięk V8 bardziej do mnie przemawia, ale rozglądając sie troszkę stosunkowo łatwiej trafić przyzwoitego diesla. Kwoty jakie wejdą w m57 mniej więcej znam, ale jeśli v8 zje więcej to warto sie zastanowić czy przełoży sie to na stosunkowo długą i bezawaryjna eksploatacje.