Wsadzić palec do środka, pomazać po odbłyśniku i gdy go wyjmiesz i będziesz miał brudno-srebrny to na bank jest do regeneracji :D :D :):)
Jak w końcu będę miał chwilę to ogarnę jak najmniej pociąć lampę aby ją rozebrać - ostatnio robiłem to w punto i k..a świeci teraz lepiej jak u mnie :D
Odbłyśniki i soczewka już w autach 4 letnich nie są idealne i dużo światła zabierają.
Niby tego nie widać jak jeździmy, ale stopniowo się pogarsza i tego nie zauważamy.
Do E65 2 nowe projektory do preLCI ori HELLA to 199zł, jak będę u siebie wymieniał to zdam relacje.
Co do Maxgear to widoczność jest bardzo dobra w deszczu i w nocy-jest to 6000k a podobno od 8000 jest kiepsko i im dalej tym gorzej. Moim zdaniem za cenę 70 zł za komplet to bardzo dobre żarniki jeżdziłem na nich ponad dwa lata i na dzien dzisiejszy świecą bardzo dobrze
Odnośnie moich lamp w e65 to na pewno oddam je do regeneracji po zimie bo co prawda klosze wyglądają ok ale na pewno odbłyśniki już nie
Ostatnio edytowane przez scott ; 23-12-2016 o 15:30
NO FIGHT NO LIFE!!!!!
Hahahah Bardzo dobry sposób na kontrole odbłyśników.. Jano jesteś geniuszem !!!
Jak bym miał jaką starą lampę to bym znalazł na nią sposób . W E90 rozkleiłem i poskladałem. W Mercu clk też bez śladu. W e38 to sie nie liczy bo to dzieci umieją :)
Rozcinanie to jakoś źle mi się kojarzy i na to bym sie nie zgodził.
Najlepiej podgrzac w piekarniku i rozkleja sie sama:)
Darth toś dowalił......w piekarnik.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Dobrze mówi że piekarniku ale nie wiem czy lampy z e65 da się tak rozkleic.
W e39 nie ma problemu