Zasadniczo miałem bardo podobny dylemat i kilka miesięcy temu kupiłem 740 przedlift. W międzyczasie jeździłem 728, 730, 735 i 740ką i moja opinia jest taka, że jakbym szukał jeszcze raz, to albo 728 jako wersja ekonomiczna (części tanie, silnik znany i dostęp do niego wręcz idealny, a wcale nie odpycha się aż tak tragicznie. Tzn jak na 7 to jest faktycznie wolne, ale do normalnej jazdy spokojnie wystarcza), albo właśnie 740 przedlift. Polifty pewnie trochę mniej palą i lepiej jadą ale nie jest to przepaść a koszt naprawy vanosa jest znaczny. Co do 750 to jak dla mnie do codziennej jazdy trochę przerost formy nad treścią, a w 730 i 735 koszty praktycznie takie same jak w 740 a mocy znacznie mniej.
PS: A tak naprawdę to i tak trzeba brać to co bedzie w dobrym stanie, bo nawet zadbana 730 jest lepszą opcją niż zajechana 740 i uważam że mi się po prostu przyfarciło bo trafiłem taką wersję jaką chciałem i w dobrym stanie a szukałem ponad pół roku i zasadniczo byłem już zdecydowany brać co się trafi byle w dobrym stanie było...

Odpowiedz z cytatem