czujnik tylny prawe koło siedzi jak szalony polowa wyszła połowa została ... żeby go odwiercić to trzeba ściągnąć cała piastę:( bo nie ma jak podejść wiertarka. czy ktoś miał jakieś przygody i wie jak do tego podejść ?
czujnik tylny prawe koło siedzi jak szalony polowa wyszła połowa została ... żeby go odwiercić to trzeba ściągnąć cała piastę:( bo nie ma jak podejść wiertarka. czy ktoś miał jakieś przygody i wie jak do tego podejść ?
ten cznik jest przejeb.... zawsze sie rozwala i trzeba sie nameczyc zeby go wyjac i uwazac by jeszcze wiecej szkod nie narobic
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Nikt nie ma jakiegoś patentu? lub nie wymieniał?
co do narobienia większych kosztów wiem:( pierścień od abs itd...
Spróbuj moze wkrecic w ten czujnik jakiegoś wkręta i pozniej kombinerkami do góry widziałem kiedyś na warsztacie tak robili.
Nie wiem czy pomoze ale warto spróbować,
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
Mnie się ułamał i został w środku. Część rozwierciłem wkrętarką chyba 8 wiertłem i wyciągłem
a część wpadła do środka. Ale spokojnie te szczątki da się wyjąć wydłubać od strony półosi.
Pozdrawiam
oki dziekówka za rady :) będę walczyć:)
jeśli trafi sie jeszcze jakaś złota myśl to będę wdzięczny
no to panowie siksa na całego
czujnik wymieniony juz drugi i nadal to samo
dzwoniłem do kolesia od naprawy sterowników i mówi ze ten sterownik sie nie psuje... i ze nie lubi nie oryginałow ......
wiec nic jak muszę oddać w inter carsie i zakupić w aso za 370zl oryginał i zobaczyć jak będzie
Ogólnie jeżeli chodzi o czujnik ABS to nie polecam do żadnego BMW kupowania tanich zamienników, bo płaci się dwa razy, najpierw za zamiennik, potem za oryginał :). Ja się bawiłem w E36 i też niestety zmuszony jestem kupić oryginał ;). Niestety elektronika w BMW to jest bardzo delikatna sprawa.
626 KM i 1010 Nm ....
A z którego rocznika masz auto?
Ja mam z 96 i słyszałem opinie ze do 98 chyba sie nie psują czy jakoś tak...
A co do dalszych wymian czujników, może spróbowałbyś podmienić na próbę od kogoś moduł? Żeby mieć 100% pewność, że to właśnie czujnik...
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
Odnośnie podniamki tego czujnika - najpierw sprawdź czy jesteś w stanie u siebie go wyjąć .... Kiedyś miałem dla kumpla dać swój czujnik na próbę ... Lecz gdy on chciał swój wyjąć to się zdziwiło bo czujnik się w mak rozsypał - mojego już nie zaczepialiśmy :)