Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 17 z 17

W±tek: Podmiana skrzyñ biegów miêdzy dwoma e38 - swap automat manual

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    e38 728i
    Sk±d
    Kêtrzyn
    Ja bym ci jednak radzi³ zrobiæ tak jak mówi³em, co prawda gwarancji nie daje ci ¿adnej Ale jest to godzina roboty i nie ma ¿adnego prucia instalacji, wystarczy odpiac wtyczki i rozkrêciæ kluczyk. Praktycznie bezinwazyjna próba a mo¿e zadzia³aæ

Vip Vip Awatar marcin8181
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    E65 750i (Shirley), 2005` N62B48B , e46 coupe 2.5 lift m3 (Buba)
    Sk±d
    Piastów
    Ja kolego juz na temat skrzyni manual pisalem ze dwa razy i jeszcze jakis temat i jak grochem o ¶ciane..... Cisza.....

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2013
    BMW
    E38 M60B40 Manual
    Sk±d
    Mielec
    Kolego jeste¶ z Lublina podjedz do go¶cia ko³o £oniowa (Wnorów) do Wojtka on zajmuje siê swapami bmw.
    Musisz przekodowaæ komputery i wszystko bêdzie gra³o.
    Jak co to dam Ci konkretne namiary na Pw.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2014
    BMW
    e32 735iL
    Sk±d
    Lublin
    Jest ju¿ wiêcej konkretów - w sumie z tego co siê dowiedzia³em od m±drych ludzi nic nie trzeba kodowaæ itp z prostej przyczyny - te samochody nie maj± ews i immo - to s± 94 roczniki.

I ogólnie jak uda³o mi siê po³±czyæ z nimi, to wyrzuca b³±d pompy powietrza wtórnego (sta³y), zapiernicza bardzo mi³o, a z czasem dorzuca b³±d sond i zaczyna wrzucaæ siê w tryb awaryjny (odcina cylindry, po chwili przy pe³nym bucie szarpniêcie i ogieñ na wszystkich t³okach i tak na zmianê.

Jutro siê zajmê sondami, bo mo¿e co¶ jest po prostu ¼le z³o¿one, ale mam pytanie odno¶nie komputerów - podmieniaæ je mo¿na bez kodowania niczego, jakie ecu wrzuciæ, z b30 czy b40?

Temat automatycznej skrzyni jak narazie odpuszczam, nie mam na to czasu, a mam do¶æ ju¿ partaczy, fura pójdzie chyba na czê¶ci.

Ma³y update: sondy "stoj±", ale mam tylko fejsa, a nie oscyloskop, integrator sondy jednego banku 25%, po odpiêciu sond auto ¶miga a¿ mi³o, ale delikatnie nierówno chodzi na ja³owych. Sondy do ¶mieci, czy stoj±, bo co¶ tak reguluje mieszankê? Przep³ywka pokazuje ~25kg, czujnik temperatury pokazuje ok, tylko te sondy, jedna pokazuje warto¶æ 0.8 a druga 1.2 i ten integrator na jednej 25%.

Co my¶licie?
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 04-08-2016 o 23:18

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar xedossfm
    Do³±czy³
    Apr 2015
    BMW
    ST220, by³o 735i m62b35 '98
    Sk±d
    Zamo¶æ
    Najlepiej by by³o pod³±czyæ sprawne na próbê. Jak by¶ by³ w Zamosciu to Ci mogê po¿yczyæ, mam w baga¿niku nowiutkie Engitechy. U mnie dzia³a³y, by³y za³o¿one na chwilê.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2014
    BMW
    e32 735iL
    Sk±d
    Lublin
    Sondy wymienione na nowe, wymienione te¿ wtyczki cewek, ¶wiece i uszczelki pod deklami, bo by³o trochê oliwy w ¶wiecach - mniej odczuwalne, ale nadal te same objawy :/

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    To niestety zle wiesz... ani silniki ani skrzynie nie sa identyczne
    skrzynia ci sie rozpadnie po dobrych kickdownach, wiem bo do e32 z 5hp18 wsadzia³em silnik 4.0 i pojezdzi³em tak 2 dni

Cytat Zamieszczone przez marcin8181 Zobacz posta
    ja gdzies czytalem ze manual e38 3.0 potrafi objechac 4 litrówke w automacie ;).....
    a ja wiekszej bzdury nie czyta³em , mia³em oba auta i wiem jak jezdza, 728 objedzie 730, m60b30 najbardziej denny silnik bmw, bez momentu w dolnych obrotach. Mia³em e38 3.0 i e34 3.0 oba w manualu

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 21-12-2012, 22:31
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-06-2011, 08:28
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 03-06-2011, 07:40

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów