Witam Was, jaki¶ czas je¼dzi³em e38 m60b30 w manualu i trafi³a siê w Szwajcarii igie³ka 740 m60b40 z automatem 5hp30. Zapad³a decyzja zamiany ich skrzyniami i zostawienie sobie 740 z manualem - wszystkie czê¶ci pod rêk±, full ori swapik.
Teraz tak: mechanika przerzucona, sprzêg³o nowe razem z ³o¿yskiem malutkim, pojawia siê temat elektryki:
740 ju¿ z manualem:
- licznik zosta³ stary i chcia³bym go zostawiæ, bo i przebieg oryginalny i bardzo ³adny jest z wygl±du - ale przesta³ totalnie dzia³aæ, nie wskazuje nic i nie ¶wieci siê ani jedna kontrolka
- rozrusznik na krótko odpala, auto je¼dzi i bardzo przyjemnie jedzie, ale z racji niedzia³aj±cego licznika nie wiadomo co siê dzieje i mam wra¿enie, ¿e bardzo szybko odcina zap³on, mam wra¿enie ¿e oko³o 4500obr/min, wiêc wnioskujê, ¿e auto mo¿e byæ w trybie awaryjnym. Pewnie trzeba co¶ zakodowaæ - pytanie co i jak
730 ju¿ z automatem:
- nie pru³em wi±zki skrzyni z 740, bo nie chcia³em w niej "rozdziewiczaæ" plastików, wiêc mam plan kupiæ kpl wi±zkê i za³o¿yæ do niej. Znaj±c ¿ycie te¿ bêdzie co¶ nie tak i trzeba bêdzie kodowaæ - ma kto¶ do¶wiadczenie? Rozumiem, ¿e szukaæ wi±zki z m60 koniecznie?
Z góry dziêki za podpowiedzi :)