To ja powiem co u mnie było. Z kolegą Edibmw7 już kiedyś na FB rozmawiałem o skrzyniach bo miałem identyczne problemy co on, czyli błąd zaworu EDS3 i tryb awaryjny oraz spowolnione wbijanie wstecznego biegu (2-3 sekundy). Miałem tak w zeszłym roku w czerwcu. Kupiłem wtedy komplet uszczelnień do mechatroniki i rozebrałem ją i wyczyściłem, był tam głownie szlam (oprócz oleju oczywiście) - coś takiego jak ten z tarczek który jest na magnesach zwykle. Przedmuchałem elektrozawory, wymieniłem filtr i zalałem nowy olej. Skrzynia dostała kopa po tym zabiegu i całkiem fajnie jeździła. Zmiany biegów itd wszystko gładko i bez problemów.

Po jakimś czasie zauważyłem że coś w skrzyni zaczęło chrobotać i delikatnie poszarpywać przy jeździe ze stałą prędkością 80-120km/h. Po prostu zaczęło i bardzo wolno się rozwijało. Po rozmowie z jednym z mechaników naprawiających ASB w Długołęce dowiedziałem się że pada hydrokinetyk i to z niego był ten szlam z mechatronice. Rozmawiałem z nim w lutym tego roku. Powiedział również że moja skrzynia przejeździła od czerwca do lutego tylko dlatego że latam głównie po autostradach z dużymi prędkościami. Głównie latam na trasie Wołów - Kempten (830km w jedną stronę) średnio 160-170km/h obroty około 3tyś.

Wytłumaczył to tak że gdybym jeździł po mieście lub po lokalnych drogach z mniejszymi obrotami silnika to hydrokinetyk nie wytworzyłby odpowiedniego ciśnienia oleju dla skrzyni i pewnie bym ją zajechał na amen. W tej chwili jestem dwa miesiące po wymianie hydrokinetyka, zrobiłem akurat mało km bo auto od lakiernika w tygodniu dopiero odbieram ale przez 2 tyg jeździło bez problemów i wszystkie mankamenty typu błędy lub opóźnienia przeszły. Kupiłem używanego hydrokinetyka żeby potwierdzić czy to faktycznie to bo poprzednio ten sam zakład ASB chciał mi generalny remont zrobić jak tylko zobaczyli błąd zaworu EDS3 ale chyba nie będę wymieniał na regenerowanego tylko wymienię za parę kilometrów jeszcze raz cały olej z filtrem i będę obserwował co się dzieje.

W moim odczuciu wnioski mam takie że wszelkie problemy z ciśnieniem oleju zaczynają się od hydrokinetyka mimo że on sam może nie wskazywać na jakieś problemy. A wszelkie błędy zaworów to brud który dostaje się z hydrokinetyka.

Fachowcem nie jestem ale u mnie to pomogło więc i u was może pomoże. Nie traktujcie tego jako recepty na wasze problemy bo u was może być zupełnie coś innego.