Po dłuższej diagnostyce w warsztacie i podczas jazdy, parametry silnika są książkowe co mnie bardzo ucieszyło :) Zwykle tankowałem 95, a jakość tego paliwa jest nam znana ;) Postanowiłem kilkakrotnie zatankować 98 i 100 na shell'u, do tego te preparaty do czyszczenia wtrysków najpierw z STP, a później z K2 (może pomoże, ale nie zaszkodzi). Styl jazdy zmieniłem na bardziej agresywny tzn. nie zmienia sobie biegów jak wcześniej przy ok. 2 tys. obr., tylko kręcę ją do 4 tys. czasem do końca (gaz w podłogę), tak wiem skrzynia tego nie lubi, ale po tym stylu jazdy samochód się "odmulił", zaobserwowałem brak falowania! Następnie odłączyłem wtyczkę przepływomierza i go przegoniłem (używając kick-down), podłączyłem, usunąłem błędy i od tamtej pory jedzie jak trzeba! Każdy chciał mi już rozbierać skrzynię bo sprzęgło hydrokinetyczne skończyło żywot... Piszę o tym dla potomnych, którzy będą mieli taki problem jak ja, ewidentnie ze strony silnika, a nie skrzyni bo można to zaobserwować ;) pozdrawiam i polecam elektromechaników z Lublina ul. Potok 3 CarTronic !!! Chłopaki znają się na robocie to dzięki nim obserwowałem parametry silnika i wiadomo było co jest do wymiany! Od tamtej pory 0 błędów. Samochodu nie sprzedam! :D