Na aukcjach sie takich rzeczy nie kupuje. !
Na aukcjach sie takich rzeczy nie kupuje. !
Ale ceny mozna porownac zawsze z zaprzyjaznionym sprzedawca ;)
Ja kupowa³em rok temu po 190 za szt z uwzglêdnionym rabatem hurtowym (E46) :) W tym czasie na aukcjach by³ komplet za 300PLN :)
testy amorow na stacji to nieporozumienie. Trzy miesiace temu na badaniu przod mi wyszedl 71 i 74%..... dwa tygodnie temu jak zmienialem na Sachsa, stare amory mozna bylo wcisnac jednym placem - zlom totalny. Nota bene - to byly Meyle zalozone w Niemcowe bo stamtad przyprowadzilem furaka. Kiedy zalozone - nie wiem.
E38 730D 10/1999 ORIENTBLAUNiestety nie jestem milionerem gazownikiem, je¿d¿ê dieslem...
No nie wiem jak z ta wiarygodno¶ci wynikow ale na 2 stacjach mia³em podobny wynik , sprê¿yny mam nowe juz niw pamiêtam jakiej marki bez obni¿enia .. ogólnie mam sztywne auto i to nie tylko moja opinia .. zapomnia³em dodac ze np rocznie robie okolo 4-6 tys km wiec po 3 latach raczej zawieszenie jest jak prawie nowe
Wys³ane z mojego KIW-L21 przy u¿yciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Kamiloo_ ; 21-04-2016 o 19:52
Pomiary robilem u siebie jakos w ostatnie wakacje, lub przed nie pamietam.. i wyszlo jak kolega wyzej pisze... niestety pomiar na stacjach nie jest miarodajny zbyt uogólniony jak na moje oko.
Tez mialem wyniki podobne a jak na ta chwile czuje ze amorki pewnie zlomy sa... ale jak sprawdze to dam info....
Co do meyle czy sachs .. jest dylemat zatem u jendych oki u innych kaszana... hmmm....
Czekamy nadal na wiecej osob w tym temacie majacych cos do powiedzenia. :)
Pod³acze sie do tematu, moja e38 lata w koleinach jak ¿yd po pustym sklepie, bêda to amortyzatory ty³? Na stacji kierownik stwierdzi³ ze zawieszenie jak nowe... Ale moim zdaniem jest on na tyle ciotowaty, ¿e jakos mu nie wierze, stwierdzil ze mam za szerokie opony, ale kumpel ma 245(ja mam 235) i czegos takiego nie ma... U mnie naprawde trzeba sie skupic zeby sie na swoim pasie w koleinach utrzymac... Stacja nic nie wykaza³a, mechanik stwierdzi³, ¿e zadnych luzów.
moze warto sprawdzic tuleje plywajace ...
W³a¶nie zamontowa³em u siebie na przodzie amorki Mayle, tak wiêc za jaki¶ czas dam znaæ jak siê sprawdzaj±. Dodam, ¿e nim je kupi³em, sporo czyta³em co wybraæ i tak naprawdê to chyba loteria. Bêd±c w sklepie pyta³em te¿ o "chiñczyki" i podobno ostatnio ich jako¶æ mocno siê poprawi³a bo ilo¶æ reklamacji znacznie spad³a i jest podobno porównywalna do "markowych". Nie mniej jednak ja ba³em siê zaryzykowaæ
O super informacja... Czekamy kolego zatem na jakies wra¿enia z jazdy i sprawno¶ci ich dzia³ania.
W jakiej cenie uda³o ci sie zdobyc ??
Ostatnio edytowane przez marcin8181 ; 22-04-2016 o 08:41