Sorry za g³upie pytanie ale ... Ok, jak wyregulowaæ zag³ówek w komfortach? Nie chodzi mi od góra/dó³ tylko jak dopasowaæ go do g³owy ( tak jak w E65 mo¿na by³o regulowaæ boki zag³ówka i wysuwaæ).
Sorry za g³upie pytanie ale ... Ok, jak wyregulowaæ zag³ówek w komfortach? Nie chodzi mi od góra/dó³ tylko jak dopasowaæ go do g³owy ( tak jak w E65 mo¿na by³o regulowaæ boki zag³ówka i wysuwaæ).
³apiesz za boki zag³ówka i doginasz do przodu.
W Twoim po¶cie powitalnym nie widaæ zag³ówków ...fotele masz "³amane" w po³owie ?
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Tak mam ³amane. Te przyciski reguluj± górn± czê¶æ oparcia fotela i wysoko¶æ zag³ówka. Tylko za cholerê nie mogê doj¶æ jak sam zag³ówek ogarn±æ. Czy rzeczywi¶cie ³opatologia czyli ³apa i ci±gn±æ?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
No w F01 tez masz te boczki wyci±gane do ¶rodka.
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."
Wiêc ³opatologicznie po prostu ³apskami je dopasowaæ?
Tak, w samym zag³ówku oparcie regulowane jest rêcznie i mo¿esz je dopasowaæ do g³owy.
Nie ma regulacji. Zaglowki sa aktywne, pirotechniczne. Przy uderzeniu w tyl samochodu wysuwaja sie o 6cm do przodu. Do regulacji sluzy lamanie oparcia w polowie.
Ja mam ustawione na max i wystarcza, ale rozumiem problem innych prostych ludzi...