-
Zaawansowany Użytkownik
[mechanika] zawór zwrotny paliwa
witam!!!!!
panowie wczoraj bylem pod autem i zobaczyłem że mam skorodowany jeden przewód i idąc po tropie zauważyłem że idzie on do powrotu z listwy wtrysków .powiedzcie panowie jaki wpływ ma to na prace silnika ,jego spalanie itd.tak jak sprawdzałem to na razie jest on zapchany syfem i nic nie przecieka
-
Początkujący Użytkownik
ma duży wpływ na pracę gdyż zbyt duże ciśnienie w listwie wtryskowej bez możliwości ujścia na przewód powrotny może spowodować rozszczelnienie wtryskiwaczy (zaczną lać) i silnik bedzie zalewany paliwem i automatycznie spalanie idzie w górę
-
Zaawansowany Użytkownik
czyli chmura za mną to też efekt tej usterki? jak stoje na światłach to nieżle wali biała para ?.
-
Początkujący Użytkownik
jeżeli masz gaz to nie. Prawie każda na gazie w wilgotne dni takie jak teraz to strasznie dymią na biało (taki obłok pary wodnej) :)
-
Zaawansowany Użytkownik
niestety nie mam gazu ale sie przymierzam pomału. na razie czytam opinie o gazie . wiem ze sekwencja jest najlepsza ale tez wiem ze mozna tez zwykłą założyć i tez bedzie chodzic całkiem dobrze i bez wystrzałów tylko trzeba wiedzieć jak ją założyć.puki co musze naprawić tą usterke to spalanie mi troche spadnie bo na razie to 19lit mi w miescie pali na krótkich strzałach dom praca,praca dom i jakiś sklep.tak se myśle ze o 3litry spadnie co nie?
-
Początkujący Użytkownik
faktycznie troche dużo pali :( mi na 2gen gazu (blos) bierze 16-18l gazu w mieście. Na trasie udało mi sie przy stałej prędkości 120km/h że spaliła 10,5l :)
-
Zaawansowany Użytkownik
ile Tobie pali??? 19 litrów i chcesz mniej??? ja po Wrocławiu mam 22-23 litry ale też na krótkich trasach i w korku. Co do tej pary to też mam i na benzynie i na gazie. Przy tej wielkości silnika musi para iść w szczególności że mam sprawne póki co katalizatory. A jak wiesz katalizatory skraplają duże ilości wody.
-
Zaawansowany Użytkownik
no panowie ,skoro powrót jest zapchany to po naprawie musi spalić mniej i tak myśle ze gdzieś o 3litry
Uprawnienia umieszczania postów