Czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie czy jest to w ogóle możliwe za pomocą kodowania bądź podmiany modułów bez przekaźnikowania?
Czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie czy jest to w ogóle możliwe za pomocą kodowania bądź podmiany modułów bez przekaźnikowania?
z tego co pamiętam jak masz 2 kluczyki i np na 1 jeździ żona na swoich ustawieniach TY podchodząc do samochodu i otwierając go Twoim kluczykiem wszystko ustawi się na Twoje ustawienia. Szukam na youtube filmiku ale nie mogę znaleźć
Wiem mam cos takiego ale chodzi mi o cos zupelnie innego.
Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka
Miałem taką funkcję w Chrysler'ze 300. Z tego co wiem w betkach jest tak jak napisał majster33. Czy da się to skonfigurować żeby działało tak jak piszesz to wybacz ale nie wiem.
wszystko zależy od wyposażenia i modułu komfortu
Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.
Ja pamiętam że kierownica na pewno po wyłączeniu zapłonu / lub wyjęciu kluczyka (tego już dobrze nie pamiętam) unosiła się do góry. Ale czy jest możliwość aby fotel też odjeżdżał tego nie wiem...
V8 Garage
Ja mam u siebie taką opcję, że po włączeniu zapłonu kierownica opuszcza sie do zadanego wczesniej położenia, a po wyłączeniu zapłonu idzie maksymalnie do góry, zapewne ma to za zadanie ułatwić wysiadanie i wsiadanie ;)
Wszystko pięknie tylko nadal nie odpowiedział nikt na pytanie. Za odjeżdżanie odpowiada moduł fotel ten z największymi przyciskami do regulacji. Zastanawiam się tylko czy można jakoś dopisać albo dokodować tę funkcję.
Podepnę się trochę pod temat, mam kierę elektryczną i fotele z pamięcią lecz kierownica nie podnosi się przy otwarciu drzwi ani nie opuszcza przy przekręceniu kluczyka, czy jest możliwość ustawienia tego w NCS? Jeśli tak to co trzeba zmienić?
nie opuszcza Ci się bo masz w najwyższym położeniu. Wsiądź do samochodu obniż sobie jak Ci pasuje i wtedy wyciągnij kluczyk i powinno być git :)