Więc tak. Jako, że interfejsu nie używałem kilka tygodni, a podłączałem do komputera sporo innych akcesoriów USB, przy pierwszym podłączeniu interfejsu INPA ani nic innego nie działało. Zmieniłem wtedy w ustawieniach portu USB z COM3 (taki wtedy wskoczył) na COM1. O opóźnieniu na śmierć zapomniałem, chociaż kiedyś już to ustawiałem poprawnie- dzięki za kolejną podpowiedź. Zmieniłem przed chwilą na 1ms bo wskoczyło domyślne 16.
Siedzię teraz z kompem przy aucie. Udało mi się odczytać w NCS'ie plik FSW_PSW.TRC. Plik FSW_PSW.MAN miałem pusty, więc wybrałem SG_CODIEREN i operacja też się powiodła. Nie zmieniło to na razie odczytu sterownika w INPIE- nie łączy się przez E65, łączy przez X5 E70, za to bez żadnego problemu z komunikacją- winny był na pewno zły parametr opóźnienia portu.
Pozostaje tylko kwestia przejścia z tego ARS70 na ARS65, żeby łączyło się jak należy. Nadal nie mogę też dopisać FA do tego modułu.
Spróbować programowania WinKFP?
Zawartość pliku odczytanego z NCS'a: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...DD/FSW_PSW.TRC
EDIT: Próbuję jeszcze diagnozy ISTĄ, zaraz dopiszę jakie są efekty. Może tam pojawi się z powrotem zakładka Dynamic Drive.

Odpowiedz z cytatem