Ista też się nie łączy? Vin na pewno widnieje w sterowniku?
Ista też się nie łączy? Vin na pewno widnieje w sterowniku?
DZIAŁA!!! :-)
ISTA komunikuje się bez problemu z modułem ARS! Udało mi się wykonać całą procedurę adaptacji systemu. Nie wiem czemu nie ma możliwości diagnozy w INPA w nadwoziu E65, ale może to kwestia konieczności podmiany plików SPDATEN w jeszcze jakimś folderze?
Podsumowując:
1. Winny okazał się sterownik. Zdjąłem z niego plastikową pokrywkę, w jednym miejscu na ścieżce drukowanej jest kilka elektronicznych elementów wokół których ścieżki są przebarwione względem innych. Przypuszczam, że tam dokonało się uszkodzenie. Dynamic Drive wariowało mi w zeszłym roku w upały na podobnej zasadzie, ale tylko przy drugim i kolejnym uruchomieniu ciepłego silnika. Może to jakieś zimne luty były najpierw? Całą jesień i zimę był spokój, a teraz zepsuło się na dobre.
2. Źródłem problemu z kodowaniem i komunikacją z nowszym modułem był przestawiony czas opóźnienia portu w menadżerze urządzeń.
3. Programowania WinKFP nie próbowałem bo już chyba nie ma takiej konieczności.
Zbichu, dziękuję za nieocenioną pomoc.
Ostatnio edytowane przez lukasz740 ; 03-04-2016 o 23:20
Panowie ,przeczytałem jak dobrą książkę z której nic nie zrozumiałem. Dla mnie czarna magia i szacun dla was wielki ,że Wy to rozumiecie i ogarniacie tą elektronikę.
Cieszę się ,że sa tacy ludzie którzy radza sobie z tymi czarami i że na koniec wszystko działa .