Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: [e65] Chrobotanie radia przy odpalaniu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    Cytat Zamieszczone przez Pawliko Zobacz posta
    Obejrzyj to auto z jakimś ogarniętym mechanikiem, bo widzę że nawet brzydki znaczek jest problemem w zakupie auta. Żebyś się nie wbił na minę z taką orientacją chłopie
    Ja jestem pedantem u mnie nie ma że w aucie coś jest nie tak albo jakieś podróby posiadam E46 w ktorym grama brudu czy piasku pod dywanikami nie znajdziesz, nawet oryginalny biały akumulator mam, więc o czym gadać, gośc przyjeżdża 7 mka na ogledziny zagladam a dywan podloga syf, w takiej klasie auta dla mnie to jest nie do pomyślenia, ludzie to gnoje są i tyle. Nie muszę brać mechanika bo auto mechanicznie jest ok zawieszenie ok nie rzuca nic nie stuka koła 19 jechaliśym po nierowniym terenie jest ok. przy predkosci 140kmh wchodzilismy w dość ostry zakręt nawet samochód się nie przechylił. Więc jest ok. Tylko takie mankamenty jak znaczek czy wkład lusterka to sobie sam to zrobię jeszze mnie stać na takie rzeczy ale dziwie się gościowi ze jego akurat to nie razi bo mnie chinskie podroby owszem no ale są ludzie i paparety. za 10 dni prawdopodobnie je wezmę czekam jeszcze na przypływ gotówki.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Ludzie są różni, a igły nie znajdziesz.

Wysłane z mikrofalówki przy użyciu Tapatalka
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line
    Mercedes CLK W209 200K lift
    BMW E90 320dA 177KM 08'

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01

Cytat Zamieszczone przez ROB7ER Zobacz posta
    Ja jestem pedantem u mnie nie ma że w aucie coś jest nie tak albo jakieś podróby posiadam E46 w ktorym grama brudu czy piasku pod dywanikami nie znajdziesz, nawet oryginalny biały akumulator mam, więc o czym gadać, gośc przyjeżdża 7 mka na ogledziny zagladam a dywan podloga syf, w takiej klasie auta dla mnie to jest nie do pomyślenia, ludzie to gnoje są i tyle. Nie muszę brać mechanika bo auto mechanicznie jest ok zawieszenie ok nie rzuca nic nie stuka koła 19 jechaliśym po nierowniym terenie jest ok. przy predkosci 140kmh wchodzilismy w dość ostry zakręt nawet samochód się nie przechylił. Więc jest ok. Tylko takie mankamenty jak znaczek czy wkład lusterka to sobie sam to zrobię jeszze mnie stać na takie rzeczy ale dziwie się gościowi ze jego akurat to nie razi bo mnie chinskie podroby owszem no ale są ludzie i paparety. za 10 dni prawdopodobnie je wezmę czekam jeszcze na przypływ gotówki.
    .................................................. .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Czujnik temp.pokazuje nieprawdę bo go pewnie nie ma skoro piszesz że był malowany błotnik. Przyjrzałbym sie temu boku jak i przodu auta od spodu. To że było robione to nic złego tylko jak. To auto jest gdzieś w ogłoszeniach? Podrzuć link to może ktoś coś dojrzy

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    Cytat Zamieszczone przez laso Zobacz posta
    Czujnik temp.pokazuje nieprawdę bo go pewnie nie ma skoro piszesz że był malowany błotnik. Przyjrzałbym sie temu boku jak i przodu auta od spodu. To że było robione to nic złego tylko jak. To auto jest gdzieś w ogłoszeniach? Podrzuć link to może ktoś coś dojrzy

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
    A to ten czujnik gdzie siedzi ? od temp? bo ktoś pisał że z przodu w zderzaku.
    Niby patrząc na silnik z gory z otwartą maską zauwazyłem na dole prześwity niewiem czy osłona od dołu powinna być? czy częściowo, ale gość twierdzi że jest. ja w E46 mam cały spód zabudowany.
    Ostatnio edytowane przez ROB7ER ; 03-04-2016 o 20:03

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    Słuchajcie jest inna sprawa byłem dziś u gościa i auto na zimnym jak odpala terepie silnikiem przez kilka chwil az się zagrzeje co to jest? gdzie w dieslu takie rzeczy żeby były, co to może być. Teraz się poważnie zastanawiam czy w ogóle to kupować. coś nie tak chyba z tym autem jest. Jak się nagrzeje silnik chodzi ok .

Zaawansowany Użytkownik Awatar zielona krówka
    BMW
    745 E65
    stary pytasz pytasz i nic jedż proszę tym autkiem podepnij jej kompa i wszystkiego sie dowiesz

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    Problem występuje tylko na mrozach tak mowił gość jak jest cieplej to jest ok, ale chyba każdy diesel nie lubi mrozu, znajomy ma mesia 3.0 diesel to samo na mrozach jak odpala po nocy to nierówno chodził przez chwilkę parę sekund i ustało to samo ma gosc w e65 , ja nie miałem nigdy diesla więc byłem zdziwiony trochę. Ja raczej samochody garażuję w ciepłym garażu tak że zadne mrozy dieslowi nie straszne hehe. On akurat trzyma pod blokiem to inna sprawa.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i 05r.
    Miałem Mercedes W211 2.7 cdi i bywało, że odpalałem go grubo poniżej -10 i zawsze równo chodzi. Sprawdź samochody, które zamierzasz kupić z fachowcem bo wtopisz i potem się będziesz wkurzać

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Moim zdaniem może to być wina lejących wtrysków oraz sterownika świec żarowych. Nie wszystkie świece są zagrzane i nie od razu zapłon łapie na wszystkie gary, do tego lejące wtryski utrudniają zapłon w cylindrach gdzie świece się nie zagrzały. Ale z doświadczenia też wiem, że nawet alternator, który ma na wykończeniu szczotki, może powodować takie falowanie obrotów po rozruchu. Ale to akurat bardzo łatwo sprawdzić.