Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 56

Wątek: [e65] Chrobotanie radia przy odpalaniu

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i 05r.
    Termometr jest w przednim zderzaku po prawej od spodu. Podejrzana spr z ta poducha. Auto bylo bite ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Kolego wszystkie Części do tego auta mam! I wiele taniej mogę Ci zaproponować za taki komplet! Odezwij się na PW

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Poducha może się świecić od np. uszkodzonej maty w fotelu itp. Inna sprawa, że dopóki tego nie zrobisz, zapomnij o działających poduszkach w razie kolizji.

Jak jesteś zadowolony z jazdy testowej, to za 25k naprawdę warto :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 4.4
    Radio pyka bo prawdopodobnie miało już wymienione końcówki i w większości przypadków tak się dzieje.
    Czy przy błedzie poduchy świecą się też zapięcie pasów? Tu jest wiele możliwości- zaśniedziała klema pirotechniczna, przetarte przewody w dzwiach, uszkodzone maty lub po wypadku. Komputer

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d

Skoro jest tak jak piszesz, to radio sprawne i tak jak poprzednik napisał, najprawdopodobniej ktoś już wymieniał końcówki, swoją drogą skoro są takie trzaski, to znaczy że źle zostało zrealizowane wyjście stand-by/mute, bo jak ja sobie wymieniłem to poza dźwiękiem jest kompletna cisza, czyli ktoś przy wymianie końcówek mógł pójść na łatwiznę co niestety jak poprzednik napisał często się zdarza, dlatego nie polecam tego dawać byle komu do naprawy. Ale nie powinno to mieć wpływu na żywotność i nie ma co się tym przejmować, skoro jest to delikatne stuknięcie. A odnośnie błędu poduszki to tak... Poduszki będą świeciły też po odpięciu z nich kostki, czyli jeżeli ktoś grzebał w drzwiach, miał rozebrane boczki, to taki błąd się pojawia, ja tak mam i wystarczy tylko wykasować błąd. Z tego co ja wiem, to poduszka w razie dzwona i tak wypali, więc nie jest to aż takie ważne, ja też tak jeżdżę bo nie mam kiedy jak na razie tego wykasować, a i tak niebawem będę wymieniał ogranicznik drzwi, więc znowu mnie czeka rozbieranie boczków i znów pojawiłby się bląd, wiec wykasuję je dopiero po wymianie siłownika.
    Ostatnio edytowane przez Polus111 ; 02-04-2016 o 10:21

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    "łysy106" bede miał na uwadzę częsci

Swoja drogą sprawę radia chyba rozwiazalismy, po prostu gość zle to opisał., a radio wogule nie trzeszczy jak sie auto odpala czy coś, dopieor po 2 minutach od wyićagniecia kluczyka jak gasnie wszystko jest takie lekkie pyk. w głosnikach jak rozłaczanie napiecia. Ale jest jeszcze pare rzeczy które zauważyłem, a mianowicie lusterko od kierowcy wylało się czyli jest brązowe, nowe koszt 200pln. następna sprawa znaczek bmw na klapie tylniej jest nieoryginalny tylko jakiś zamiennik i wogule beznadziejnie wyglada, kolejna sprawa to no ja mowilem swieci poduszka ale taka pomaranczowa kontrolka to niewiem czy to poduszka czy pasy. Fotel pasazera sprawdzałem mechanizm działa ale fotel stoi w miejscu nie przesuwa sie przod tył. Kolejna rzecz auto jak stoi na postoju i pare razy mu zrobiłęm konkretna przygazówkę to rusza budą niewiem czy taka moc czy tak ma być. Auto po przygazowaniu puszcza dymka małego. Skrzynia pracuje ok ale czasem mi sie zdaje ze za długo trzymała na wysokich obrotach.

Sam niewiem jest mozna powiedzieć ze jak by chcial to z 10 rzeczy do zrobienia w tym aucie , pozatym lewy przedni błotnik był malowany mowił gość. No i niedziałający czujnik temperatury. Narazie się wstrzymałem z zakupem co sądzicie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    Aha a co do poduszki to gość mi napisał że zaswieciła mu się jak przesuwał przedni fotel kierowcy do przodu co mnie dziwi i smieszy trochę możliwe takie coś?

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i

Cytat Zamieszczone przez ROB7ER Zobacz posta
    [...] Ale jest jeszcze pare rzeczy które zauważyłem, a mianowicie lusterko od kierowcy wylało się czyli jest brązowe, nowe koszt 200pln. [...] .
    Ori fotochrom jest za 1500pln.

[...] Kolejna rzecz auto jak stoi na postoju i pare razy mu zrobiłęm konkretna przygazówkę to rusza budą niewiem czy taka moc czy tak ma być. Auto po przygazowaniu puszcza dymka małego.
    Ruszanie budą raczej nie jest ok, a puszczanie dymka to może być standardowa przypadłość, czy źle zaprojektowany separator oleju. Patrz temat >> OIL CATCH CAN <<.

Aha a co do poduszki to gość mi napisał że zaswieciła mu się jak przesuwał przedni fotel kierowcy do przodu co mnie dziwi i smieszy trochę możliwe takie coś?
    Hipotetycznie tak. Fotel ma matę zajętości. Jak coś nie styka, kontrolka może się zaświecić.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E60 N52 523i
    Hm jego dziewczyna podobno jest mala i przesuwa fotel maksymalnie do przodu i wtedy to się stało mozliwe to ?.
    A co do ruszania budą to tak lekko czuć taka wibracje budy na boki, w e39 mialem podobnie jak przygazowałem w R6. chyba że poduszki sa lekko wyrobione?

A takie lusterko będzie? bo w 7 sa szkla białę nie niebieskie jak w E46
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6056544883

I jeszcze znaczek bmw na tylnia klapę ten pasował będzie ?
    http://allegro.pl/bmw-e66-e65-e31-x5...063532486.html
    Ostatnio edytowane przez ROB7ER ; 03-04-2016 o 11:54

Zaawansowany Użytkownik Awatar Pawliko
    BMW
    Audi A5 Coupe 2.7 TDI S-line
    Blog
    4
    Obejrzyj to auto z jakimś ogarniętym mechanikiem, bo widzę że nawet brzydki znaczek jest problemem w zakupie auta. Żebyś się nie wbił na minę z taką orientacją chłopie
    Były:
    VW Jetta A2
    Opel Astra G Caravan
    BMW E32 730i[*][*]
    VW Passat B5 Variant
    BMW E38 728iA
    BMW E39 535iA
    Audi A3 8P 2.0T++
    Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
    BMW E91 318d+
    VW Phaeton 3.2
    Astra GTC OPC Line