Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Witam Wszystkich miłosników cyfry "7"

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Witam na forum,

tak jak już od dawna myślałem - styling 101 ma potencjał na e38 !
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Czerwona ładnie się zapowiada. Więcej zdjęć proszę.
    A co do swapa, to nie widzę powodó by krytykować, silnik mniej awaryjny iż m62, a w osiągach niewiele mu ustępuje i mniej pali.

Zaawansowany Użytkownik Awatar zielona krówka
    BMW
    745 E65
    witamy serdecznie swap ciekawy i wiem jaki ma potenciał latałem w e46 coupe jedynie czego brakuje wg.mnie to mruczenia v8 ale skoro Tobie nie przeszladza to nie ma sprawy a tak z innej bajki bardzo ładna 7 i czerwonka

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ///david Zobacz posta
    Obawiałem, się że dostane same krytyczne uwagi za tego swapa - nie raz już usłyszałem (w trakcie zmiany silnika) że psuję ładne 740i i robię muła z dobrego e38 :p
    Gratulacje za przemyślane decyzje. Ja mam takiego "muła" fabrycznie w E65 i jestem mega turbo zadowolony. Miałem e65 z N62 ale za bardzo mnie stresował a moja kochana E65 z M54B30 gwarantuje mi spokojny sen i bezstresową jazdę . Mało tego,dodam jeszcze, że przez ten silnik waży 1800kg i nie uważam aby sobie źle radziła z tą budą a nawet wręcz przeciwnie. Mruczenie rzędowej szóstki to jest to w czym zakochałem się 25 lat temu jak kupowałem swoje pierwsze BMW (e21)
    Jeszcze raz gratulacje za realne podejscie do rzeczywistości i za dwie piękności które stoją w Twoim garażu :)
    edit :Dodam tylko ,że spalanie u mnie takie samo jak u Ciebie ...no może 0.2l w trasie więcej.
    Ostatnio edytowane przez miro ; 29-03-2016 o 22:26

Początkujący Użytkownik Awatar ///david
    BMW
    e38 740i m54b30

to rzeczywiście masz super to spalanie - zwłaszcza jak na e65 , choć z tego co mówisz to pewnie też dzięki wadze. Jakoś w tym tygodniu postaram się gdzieś podjechać i zważyć swoją bo bardzo jestem ciekawy ile realnie waży takie auto.
    Co do tej dynamiki to wg nie ma e38 które jest naprawdę szybkie , nawet takie 750i to nie jest jakaś rakieta , z resztą "7" nie ma nią być dlatego u mnie głos rozsądku przy ogromnej chęci jeżdżenia na co dzień e38 przeważyły o wyborze m54b30 - choć wiadomo ,że brzmieniem takie r6 nawet do pięt nie dorasta v8 ale nie samym dźwiękiem się jeździ. Innego modelu "7" nie brałem pod uwagę bo e23 i e32 to klasyki i szkoda ich do codziennej jazdy, e65 ma w ofercie m54 ale kompletnie mi się nie podoba to auto a f01 mi się podoba ale jest póki co poza moim zasięgiem , dlatego pomysł na ten swap który w sumie okazał się strzałem w "10". Pewny jestem ,że gdyby bmw zdecydowało się na ten silnik seryjnie w e38 to byłby jednym z chętniej wybieranych bo to idealny kompromis...natomiast dziwię się , że tak mało jest e65 z ta motorownią.
    Ostatnio edytowane przez ///david ; 30-03-2016 o 00:27

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Że ich jest mało to mało powiedziane. Na Niemieckim Mobile.de ostatnio jak patrzyłem było 10 sztuk do sprzedania a ceny za zadbany egzemplarz przynajmniej o połowę większe jak za 4.4l Do tego trzeba ją przywieźć i zapłacić akcyzę 18.6%
    Tak więc wszystko to z czegoś wynika a to ,że ktoś sie smieje z 3.0 w 7er to to mi wisi. Ja wiem co ten silnik może od siebie dać i jak mało wymaga. Jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu. :):):)

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Oj Miro chyba naprawdę dają Ci w kość, że wybrałeś taką motorownię ;) Dobry silnik i tyle. Kto nie wierzy, jego sprawa ;)

Początkujący Użytkownik Awatar ///david
    BMW
    e38 740i m54b30
    Sorry ,że nokią ale akurat tylko to było pod ręką :