kup panie 6 litrów i nie braknie a wchodzi 5.75 l
kup panie 6 litrów i nie braknie a wchodzi 5.75 l
Na pewno nigdy nie kupowałem 6L. Były wersje z chlodnica oleju i bez jak np w e36 325?
Mi weszło niecałe 5L, z chłodnicą oleju powinno wyjść ok 1L więcej. Też sprawdzałem przed kupnem i zamówiłem 6L, jedna litrowa butelka do dziś stoi w garażu. O chłodnice kiedyś pytałem i @szalony odpisał:
A tak btw to lecytne sobie kup i ogranicz pianę :D
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 23-03-2016 o 16:28
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
hmmm to nie wiem czemu u was tak mało wchodzi, przed dołożeniem chłodnicy oleju wchodziło mi ok 5.4l po jej zamontowaniu ok 5.75l i tyle samo zlewam. Ostatnią wymianę robiłem ok 3 miesiące temu
pzdr
Przecież można kupic 5l a jak bedzie mało to dokupic 1l. Bagnet w tym silniku jest więc nie rozumiem problemu na dwie strony :):):)
Tak mi spraliscie głowę ze musiałem rozgrzać 7 i spuściłem olej. Zrobiłem tez zdjęcia które jutro wrzucę.
Na bagnecie olej miałem pod górna kreską. Spuściłem nie całe 5L.Nie wiem skąd te wartości 5.75L
Jutro też wleje równo 4.8L i tez zrobię fotkę,wszystkie wrzucę juz razem
@Dzuda i co w końcu wlewasz ?
Kupiłem Valvoline maxlife- jeśli pójdzie coś nie tak to będzie pretekst żeby przyprowadzić z DE m70 i zrobić swap
Dzisiejsze fotki- bagnet
Bańka po płynie do spryskiwaczy (powiedzmy że jakieś 100ml mogło mi się rozlać)
Widać jak "byk" po bagnecie że na dodatkowy litr nie ma co liczyć. Wniosek jest jeden... 4,8L i ani kropli więcej :)
Rano muszę skoczyć po filtr bo na miejscu był tylko filtron. Jak wleję, znów zrobię fotkę bagnetu![]()
Ostatnio edytowane przez Dzuda ; 23-03-2016 o 22:49
Valvoline bardzo dobry wybór. Bedziesz zadowolony więc na swapa nie masz co liczyć. :):):)