Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: e65 lift 3.0 D bierze ogromne ilości oleju POMOCY

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d

To nie są skrajności tylko rzeczywistość ,a to wystarczy ,dodatkowo przy wypalaniu temperatura rośnie więc stawiam na pierścienie olejowe są zapieczone i wszystko .Mam taki przypadek z x3 2006r. dopiero rozebranie motoru pokazało jak pierścienie są przegrzane oczywiście zapieczone i wyginają się jak drut ,spalanie oleju 5l na 10 tys dymu niebieskiego brak ,przebieg 160tys.Kompresją nie sprawdzisz stanu pierścieni.
    Ostatnio edytowane przez lukasz7 ; 25-07-2016 o 21:42

Początkujący Użytkownik Awatar viptrans24
    BMW
    Bmw e65 3.0i
    Reasumując , nie ma jednoznacznej odpowiedzi na ten problem , wczoraj rozmawiałem z jakimś facetem z e60 na stacji benzynowej ( bo akurat dolewał sobie olej ) do 3.0 diesla po lifcie leje litr na 1500 km . Co jest ku...a z tymi autami . Bmw żeby tak dawało du...y to aż niemożliwe już nie wspominam nawet o 2.0 dieslach które padają jak muchy .

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    podłączę się bo obserwuję luźno waszą rozmowę - przedlift 3,0d będzie lepszym wyborem ? czy podobne hocki klocki ?

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Zawsze jest tego jeden plus, silnik dostaje troche świeżego oleju przy okazji

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez lemur69 Zobacz posta
    podłączę się bo obserwuję luźno waszą rozmowę - przedlift 3,0d będzie lepszym wyborem ? czy podobne hocki klocki ?
    mówiąc krótko ...wszystko co starsze to lepsze. :) Jest tylko jeden minus,ze jak za stare to już też same kłopoty :)

BMW
    Bmw e65 3.0i
    Chyba zostaje tylko sprowadzić sobie coś z Japonii e38 albo Mercedesa w140 i mieć kilka lat spokoju . Cena auta będzie wysoka ale własnego spokoju i niezawodności nie da się wycenić . Do tego pijaka wrzucamy jeszcze nowy DPF , zobaczymy jak to będzie , wczoraj jak byłem w serwisie u braci Jagiełło bo tam serwisujemy auta , na temat tego co kupić z nowych Bawarek żeby mieć spokojna głowę to rozłożyli ręce i powiedzieli że teraz już nie ma takich samochodów żeby byc pewnym niezawodności i tyle na ten temat .

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez viptrans24 Zobacz posta
    Chyba zostaje tylko sprowadzić sobie coś z Japonii e38 albo Mercedesa w140 i mieć kilka lat spokoju . Cena auta będzie wysoka ale własnego spokoju i niezawodności nie da się wycenić . Do tego pijaka wrzucamy jeszcze nowy DPF , zobaczymy jak to będzie , wczoraj jak byłem w serwisie u braci Jagiełło bo tam serwisujemy auta , na temat tego co kupić z nowych Bawarek żeby mieć spokojna głowę to rozłożyli ręce i powiedzieli że teraz już nie ma takich samochodów żeby byc pewnym niezawodności i tyle na ten temat .
    Ja chyba moją E65 z moim kochanym M54 będę jezdził aż do śmierci (ale czyjej ? jej czy mojej ? haha )

BMW
    Bmw e65 3.0i
    Miro , nie chwal dnia przed zachodem słońca ....... , też mam 3.0 benzyne i jestem bardzo zadowolony oprócz tego że od roku walczę z kontrolka CHECK która pali się od niby od sondy lambda , sonda która powodowała błąd jest nowa i błąd pali się dalej , potem założył dystanse na sondy i nic to nie dało , więc walczę dalej . Ale ogólnie nasze silniki to już chyba ostatnie trwałe benzyniaki w BMW .

BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez viptrans24 Zobacz posta
    Miro , nie chwal dnia przed zachodem słońca ....... , też mam 3.0 benzyne i jestem bardzo zadowolony oprócz tego że od roku walczę z kontrolka CHECK która pali się od niby od sondy lambda , sonda która powodowała błąd jest nowa i błąd pali się dalej , potem założył dystanse na sondy i nic to nie dało , więc walczę dalej . Ale ogólnie nasze silniki to już chyba ostatnie trwałe benzyniaki w BMW .
    Muszę się bronić
    Ale Ty masz silnik N52 z tego co ja wiem a to już valvetronic :) http://7er.pl/showthread.php/45898-K...612#post507612
    Ty moją Bawarę widziałeś ....to ta co Ty tu o niej piszesz w "8" poscie hehe http://7er.pl/showthread.php/42412-B...788#post476788
    P.S. masz problem z sondą za katem ? Przeczytaj to :) http://7er.pl/showthread.php/13308-R...izator%C3%B3w)
    i to http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=102345
    Ostatnio edytowane przez miro ; 27-07-2016 o 22:37

BMW
    Bmw e65 3.0i
    Niby tak , ale sa to bliźniacze silniki , teraz jak już ogarnąłem ją prawie w 100 % to jest przyjemnie . Olej już nie znika , sterem nie bije , wszystko pracuje jak powinno . Musze pokombinować z ta sondą i nie pali mi sie jeden pasek tylnej lampy w błotniku i po prawej stronie lampa w klapie bagażnika delikatnie przygasa nieraz . To sa 2 ostatnie które mam do zrobienia . Mam dość pedantyczne podejście do samochodu i strasznie mnie to drażni .