Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 27

W±tek: zestaw HID i problemy z gazem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Banned
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65
    Sk±d
    WZL

zestaw HID i problemy z gazem

witam koledzy czy zestaw hid moze miec wplyw na prace instalacji gazowej,chodzi o przetwornice? Od paru dni auto bardzo mi muli na gazie,praktycznie przyspieszenie zerowe,na trasie jak depne to skrzynia biegi zrzuca i cos tam przyspiesza ale porownywalnie z FSO. Na benzynie szatan. Po miescie da sie pyrkac. Co moze byc tego powodem? Czy zestaw hid ktory zalozylem niedawno czy cos przy instalacji? Dodam ze jest to ZAVOLI i nikt niema do tego programu u mnie. Ciekawostka jest to ze szybko sie przelacza tez na gaz (wslazowka jeszcze na niebieskim) a wtedy musze spowrotem dac na benzyne. Wczesniej bylo ok,auto jechalo ladnie i przerzucalo na gaz troche pozniej wydaje mia sie a raczej napewno bo nie przypominam sobie zeby mi sie dusil po przelaczeniu nawet w te mrozy. O co chodzi?

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    ch³opie poszukaj tyle co 3 dni temu komu¶ pisa³em w identycznym temacie.

TAK ZA 200Z£ Z ALLEGRO KUPISZ CHIÑSKI SYF który co najwy¿ej zaszkodzi Twojemu autu ni¿ pomo¿e
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Banned
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65
    Sk±d
    WZL
    proponuje cie nie zabierac glosu w tematach w ktorych nie masz pojecia. Ps.produkt nie jest chinski i nawet cb radia nie zakloca. Dodam kolego ze kazdy HID czy to za 150 czy za 500 zl to jedno i to samo.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 730i
    Sk±d
    L¡DEK-ZDRÓJ
    Moja sugestia.Przez kilka lat montowa³em inst.gazowe do wszelkiego typu aut i pierwsze s³ysze by jakie kolwiek z urz±dzeñ elektronicznych instalacji gazowej pracowa³o na zasadzie FAL RADIOWYCH by np.pracuj±ca przetwornica do xenonów o jakiej¶ tam czêstotliwo¶ci mog³a by zak³ucaæ prace instalacji gazowej...Zdarzaj± siê problemy z rozprogramowaniem komputera instalacji gazowejlecz nato maj± wp³yw inne czynniki.
    God, be the care ME ...

Banned
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65
    Sk±d
    WZL
    przetwornica jest blisko komputera gazowego. Tez wydaje mi sie ze nie jest to wina przetwornicy tylko cos padlo. Kolego polkas11 co moze byc powodem braku mocy na gazie. Wtryski sa valteca z wiekszymi dyszami i poki co dawaly rade ale dzis lecialem trasa i porazka. Jechalem i deplem w pedal i skonczyl mi sie gaz wiec ja na orlena i jak go zalalem to juz zaczal mulic (wczesniej jechal ok)

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Zapewnienia producentów zestawów s± wyssane z palca?? Kolejny przypadek ¿e po za³o¿eniu HID siada LPG te¿ przypadek? Przepraszam ¿e siê nie znam ale ja siê swojego czasu bawi³em zestawami HID. Drogie zestawy maj± nowoczesne przetwornice z wbudowanymi du¿ymi filtrami przeciw zak³óceniowymi i s± dedykowane pod samochody które standardowo maj± du¿o elektroniki. Zestaw za 150-200 z³ mo¿esz za³o¿yæ sobie do poloneza (wzglêdnie Golfa dla mnie to to samo) i pó¼niej podziêkowaæ Policji za zatrzymanie dowodu rejestracyjnego :D

W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    PS.
    http://moto.allegro.pl/show_item.php...2+wys%C5%82any.

zobaczcie w najczê¶ciej zadawanych pytaniach (na dole strony) punkt 1

ludzie nie wytrzyma³em i zgnoi³em go¶cia na maxa. Jak pó¼niej siê dziwiæ, ¿e ca³a wie¶ je¼dzi na xenonach w ka¿dym jednym z³omem ra¿±c wszystkich tak ¿e nie da siê tego opisaæ :razz:

Banned
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65
    Sk±d
    WZL
    coboss moze i masz racje zdania sa podzielone. Zaloze zwykle h1 i zobacze jak to bedzie jezdzic

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 730i
    Sk±d
    L¡DEK-ZDRÓJ
    Przyczyn moze byæ kilka obecnego zachowania inst gazowej.Pierwsze to jaki jest komputer do instalacji nieraz pomaga zabieg odpiêcia klemy na kilka minut lecz niektóre komputery wtedy lubi± siê rozprogramowaæ i wymagane jest wtedy ponowne wpisanie danych ,programowanie.Po d³u¿szym u¿ytkowaniu i kilkukrotnym ,,wyjechaniu gazu z butli do dna,,powoduje zasysanie szlamu zbieraj±cego siê w zbiorniko gazowym i tym samym zanieczyszczenie filtrów po czym moze znacznie spa¶æ ci¶nienie gazu poza reduktorem i marna praca uata na gazie.Czêsto tez pada czujnik ci¶nienia fazy lotnej gazu i wtedy objawy s± podobne.Wtryskiwacze gazu lubi± siê ,,SKLEJAÆ,, gdy filtry s± rzadko zmieniane i w przewodach id±cych do listwy wtryskowej gazu zaczyna pojawiaæ siê tzw, SMO£A lepkie zanieczyszczenie bardzo wredne dla wtrysków.Radze udaj siê do jakiego¶ gazownika niech pod³onczy kompa i powinien bez problemu zdiagnozowaæ usterke.
    God, be the care ME ...

Banned
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    e65
    Sk±d
    WZL
    problem w tym ze na moim terenie nikt nie ma programu do tego. Komputer jest diego a wtrychy valteca. Jutro pokombinuje cos

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •