Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [ pozostale] Rozkodowanie Vin BMW E-32

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez e32maaaciek

Ps.mam pytanie-od wczoraj doszło kilka e32-jek rozkodowanych i posiadaja np. opcje;

-pakiet dla palących-co to własciwie oznacza??
    -pakiet oświetlenia wnętrza-ja naliczyłem czyba u siebie 13żarówek..tzn.ze bywało ich wiecej??

a mi np.niewyswietliło podgrzewanych foteli-chłopaki jak to rozumieć-były dostawione czy jak?

dzięki i pozdrawiam
    pakiet dla palących to popielniczki w drzwiach z tyłu - ma je większość tych aut, rzadkością jest raczej pakiet dla niepalących gdy w miejscach popielniczek występują schowki

konfiguracje oświetlenia wnętrza:
    - jedno pojedyncze światło nad lusterkiem wewnętrznym (czyli BIEDA) ;D
    - światło nad lusterkiem wewnętrznym plus "jupiterki" / map lights/ lampki do czytania z osobnymi włącznikami
    - pojedyncze światełka w tylnych bocznych słupkach u pasażerów z tyłu
    - światła w tylnych bocznych słupkach plus "jupiterki" / map lights/ lampki do czytania z osobnymi włącznikami
    - oświetlenie "na nogi" czyli lampki w dolnych rogach boczków wszystkich 4 drzwi
    - fabryczne pomarańczowe podświetlenia w popielniczce na konsoli środkowej i w drzwiach pasażerów z tyłu

nie będę zdziwiony jeśli ktoś doda coś jeszcze bo w wyższych wersjach e32 było tego więcej np. po 3 dodatkowe lampki na stolik ;)
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    ...to ten "paket dla palaczy" też mam,ale była chyba jeszcze zapalniczka między fotelami dla pasażerów z tyłu.. -tylko musze dokupic jupiterki do tyłu:D

Ps.wiecie ze dorwałem wloty pod zderzak do chłodzenia hamulców od 750? ;D ;D ;D i juz będę miał pełny front od 750

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Mi rozkodowanie robił Stones, bo w sumie kupiłem auto bez jakieś szerszej dokumentacji, w stanie techn. poprawnym/dobrym, ale chciałe wiedzieć czy coś się nie zmieniło od produkcji.

A tak jak piszesz to mam z oświetlenia ponad 10 lampek.
    Mam tez z tyłu w drzaiach oprócz schowków też popielniczki i z tyłu na tunelu zapalniczkę, ale VIN mi nie wskazał "pakietu dla palących", więc może chodzi o coś jeszcze (?)
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Vip Vip
    BMW
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Mi rozkodowanie robił Stones, bo w sumie kupiłem auto bez jakieś szerszej dokumentacji, w stanie techn. poprawnym/dobrym, ale chciałe wiedzieć czy coś się nie zmieniło od produkcji.

A tak jak piszesz to mam z oświetlenia ponad 10 lampek.
    Mam tez z tyłu w drzaiach oprócz schowków też popielniczki i z tyłu na tunelu zapalniczkę, ale VIN mi nie wskazał "pakietu dla palących", więc może chodzi o coś jeszcze (?)
    No ja niemam tylko jupiterków z tyłu to mi niepokazalo czyli ok.Ale ciekawi mnie wlasnie co moglo jeszczy byc w tym"palącym pakiecie" bo niby wszystko mam :]

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez e32maaaciek
    ...to ten "paket dla palaczy" też mam,ale była chyba jeszcze zapalniczka między fotelami dla pasażerów z tyłu.. -tylko musze dokupic jupiterki do tyłu:D

Ps.wiecie ze dorwałem wloty pod zderzak do chłodzenia hamulców od 750? ;D ;D ;D i juz będę miał pełny front od 750
    nie żartuj że nie masz zapalniczki dla pasażerów - znaleźć ją można chyba we wszystkich tych autach, nie przypominam sobie żebym się kiedykolwiek natknął na wersje bez :D

jupiterki do tyłu najlepiej dokupić z całymi "boczkami" kryjącymi słupki, miałem to kiedyś na sprzedaż ale leżały dość długo i nikt się nie interesował

podwójne wloty do 750? rarytas, gratulacje, mega trudno jest to dokupić poza kompletnym zderzakiem...

a co do tych dekoderów VINu to też bez przesady, jasne że można się za ich pomocą dowiedzieć w co było fabrycznie wyposażone auto, ale często informacje te nie są "do końca" kompletne i wyczerpujące
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip
    BMW
    Blog
    21
    ...Nie napisałem ze niamam tylko ze byla jeszcze w "zestawie" a moj przedmówca nie wymienił :]

...A co do wlotów to znalazłem je pod Menchesterem...

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    jupiterki do tyłu najlepiej dokupić z całymi "boczkami" kryjącymi słupki
    dlaczego tak ?!

Vip Vip
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez skalpel
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    jupiterki do tyłu najlepiej dokupić z całymi "boczkami" kryjącymi słupki
    dlaczego tak ?!
    Ja nie przymierzałem, ale moje z jupiterkami wydają się być troszkę większe od tych bez jupiterków.
    Wieczorem po pracy zrobie fotkę to wrzucę na forum

-----------

No to dla porównania foto lampki z jupiterkiem:

Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er
    Ja nie przymierzałem, ale moje z jupiterkami wydają się być troszkę większe od tych bez jupiterków.
    Kupiłem lampki z jupiterkami, wyjąłem zwykłe i włożyłem w ich miejsce nowe. Wszystko pasowało idealnie.

Vip Vip
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez skalpel
    Kupiłem lampki z jupiterkami, wyjąłem zwykłe i włożyłem w ich miejsce nowe. Wszystko pasowało idealnie.
    No i zarąbiście - ważne by dobre się sprawowało

P.S. - moja uwaga wyżej była w odczuciu optycznym (złudzenie ?)

Uprawnienia umieszczania postów