Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: Akumulator-poduszkiskrzyni-pompka paliwa- parê pytañ

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin

Post Akumulator-poduszkiskrzyni-pompka paliwa- parê pytañ

Witam mam parê pytañ bo odpowied¼ mnóstwo a na po³owê nadal nie mogê nic znale¼æ.

A wiêc ...
    1. Jak wymieniæ poduszki skrzyni biegów automatycznej w 3.0D? Wiem, ¿e jest na ¶rubach ale czy jak odkrêcê nic mi na ³eb nie spadnie :)? Bo mam straszne bueczenie na ja³owym biegów i jak samochód schodzi z obrotów.
    2. Drugie to takie czy mo¿na od³±czyæ akumulator na np. dobê b±d¼ dwie? Akumulator ca³y czas mi pada, pod³adujê go ca³± noc i po dwóch dniach znowu jest roz³adowany... Co¶ nadmiernie kradnie pr±d, pod³±czyæ siê miernikiem pod aku i wyci±gaæ bezpieczniki po u¶pieniu w celu diagnozy? Czy jak siê za to zabraæ? Nie chcê kupywaæ nowego aku który, te¿ bêdzie siê roz³adowywa³...
    3. I moja bol±czka od prawie pó³ roku pompka paliwa.. samochód ga¶nie jak ma 20, 40 czy 60 litrów pod obci±¿eniem (nie ma takiego ci¶nienia na której¶ pompie?). By³em u mechanika, komp pokaza³ b³±d jak on to powiedzia³ na czujnikach wstêpnych, ¿e jest za ma³e ci¶nienie. Poprzednio mia³em problem z odpaleniem bo sitka w baku by³y pozapychane ( te od pompki ) po przeczyszczeniu auto zaczê³o paliæ ale ga¶nie pod obci±¿eniem. Tutaj moje pytanie czy zacz±æ od wymiany pompki czy problem mo¿e byæ gdzie indziej? Dodam, ¿e pompka w baku jest "nowa" tyle, ¿e nie do BMW a od Mercedesa Sprintera (bo pasowa³a a tylko tak± mia³em pod rêk±, ¿eby odpaliæ auto).

Z góry dziêkujê, szuka³em trochê po necie ale opinie na tematy s± rozbie¿ne ...

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    Bez problemu mo¿esz od³±czaæ akumulator.
    Nawet na miesi±c i d³uzej.
    Spróbuj po na³adowaniu akumulatora od³±czyæ czytnik od navi na ca³± noc,byæ mo¿e pomo¿e.
    Szed³bym w kierunku radia itp.Który¶ z tych elementów mo¿e ci±gn±æ pr±d.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin
    Dziêki za odpowied¼, tak zrobiê i zobaczymy, byæ mo¿e masz racjê, ¿e to który¶ z tych elementów.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    W sumie jeszcze co do tej pompki.
    Nie znam siê zbytnio na tym,ale mo¿e to jest w³asnie kwestia tego typu,¿e masz j± od SPRINTERA,a nie od E38 730D.
    Mo¿e nie ma takiej si³y podaæ paliwo,moze ta od sprintera jest do 4 cylindrów-nie wiem.
    Mi siê wydaje,ze od tego warto zacz±æ.Czyli kupno nawet u¿ywanej,ale od Twojego modelu.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Ad.2 Sprawd¼ pobory po u¶pieniu bo ewidentnie co¶ ci±gnie pr±d. Je¿eli ustalisz ju¿ co powoduje lewe pobory to poradzi siê co dalej.

Ad.3 To, ¿e pompka pasowa³a nie oznacza, ¿e ma odpowiedni± wydajno¶æ. Sprawd¼ jeszcze pompê progow± i sprawd¼ czujnik ci¶nienia na listwie CR. No i kiedy by³ ostatni raz filtr paliwa wymieniany?
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin
    Filtr wymieniany by³ jakie¶ nie ca³e 5ty¶ km temu mo¿e 7km wiêc tym siê nie przejmujê. Pompa progowa idzie do wymiany i tak jak mówisz sprawdzê czujnik. Kto¶ mo¿e siê wypowiedzieæ odno¶nie poduszek jak je wymieniæ? I dziêkuje za odpowiedzi zabiorê siê za to w weekend.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2011
    BMW
    ....
    Sk±d
    ...
    ad1 wymienia³em, moje by³y ca³kowicie urwane i objawów ¿adnych.

pod³ó¿ co¶ pod miskê olejow± tak by skrzynia nie opad³± i wtedy odkrêæ ³apê t± na której s± poduszki, tylko musisz te¿ odkrêciæ poduszki od góry, czyli w miejscu mocowania do ³apy skrzyni biegów.

I dalej odkrêcisz dolna ³apê, i zsuniesz j± razem z poduszkami z mocowania na skrzyni, potem za³o¿ysz nowe na ³apê i wsuniesz na mocowania skrzyni i przykrêcisz.
    Tylko na pocz±tku nie dokrêcaj mocno bo jak przykrêcisz ³apê z poduszkami do podwozia to potem masz mo¿liwo¶æ ustawienia równo tych poduszek i wtedy dokrêcisz od góry na sta³e.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin
    Wiêc tak poduszek nie wymieni³em jako¶ jak to zobaczy³em od do³u to czarna magia nie wiem jak siê do tego zabraæ.

druga sprawa zrobi³em tak jak mówi³e¶ Superman, sprawdzi³em pr±d po na³adowaniu ca³kowitym aku i jest 12,3 - 12,7. Alternator ³aduje bo pokazuje 14.4 - 14.7. Pobór pr±du na u¶pieniu jest 2,74 stanowczo za du¿o... od³±czy³em bezpiecznik od navi ( nie dzia³a³o radio, zmieniarka, navi, i wy¶wietlacz ) pobór spad³ do 1.03 i na tym koniec to nadal jest za du¿o (chyba) dalej nie sprawdzi³em bo ca³y czas jest 1.03. Jakie¶ sugestie? Jak od³±czyæ samo navi bez radia i zmieniarki? szuka³em wi±zki i za du¿o kabli... Telefon nie ci±gnie pr±du ani ¿adne PDC, ci¶nienie w oponach, ¿adna pompka od sprysków ani ¶wiat³a....

Od³±czy³em na noc ten bezpiecznik od navi i zostawi³em auto na poborze 1.03, zobaczê rano ile wyjdzie.
    Ostatnio edytowane przez kubaa.w ; 12-03-2016 o 18:42

Vip Vip Awatar kruger32
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Sk±d
    Bielsko

[QUOTE=kubaa.w;512931]Wiêc tak poduszek nie wymieni³em jako¶ jak to zobaczy³em od do³u to czarna magia nie wiem jak siê do tego zabraæ.

druga sprawa zrobi³em tak jak mówi³e¶ Superman, sprawdzi³em pr±d po na³adowaniu ca³kowitym aku i jest 12,3 - 12,7. Alternator ³aduje bo pokazuje 14.4 - 14.7. Pobór pr±du na u¶pieniu jest 2,74 stanowczo za du¿o... od³±czy³em bezpiecznik od navi ( nie dzia³a³o radio, zmieniarka, navi, i wy¶wietlacz ) pobór spad³ do 1.03 i na tym koniec to nadal jest za du¿o (chyba) dalej nie sprawdzi³em bo ca³y czas jest 1.03. Jakie¶ sugestie? Jak od³±czyæ samo navi bez radia i zmieniarki? szuka³em wi±zki i za du¿o kabli... Telefon nie ci±gnie pr±du ani ¿adne PDC, ci¶nienie w oponach, ¿adna pompka od sprysków ani ¶wiat³a....

Od³±czy³em na noc ten bezpiecznik od navi i zostawi³em auto na poborze 1.03, zobaczê rano ile wyjdzie

A wiesz ¿e ka¿dorazowe wyci±gniêcie bezpiecznika wzbudza auto ka¿dy który wyci±gniesz czekasz a¿ siê ponownie u¶pi wtedy sprawdzasz i tak za ka¿dym razem .Co do poziomu na³adowania to siê musisz zdecydowaæ czy 12,3 czy 12.7 bo 12.7 ok ale 12.3 to powoli z³om

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - ¦lesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na naj³adniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2015
    BMW
    e38 735i 99r
    Sk±d
    Szczecinek/Szczecin
    tak na u¶pieniu jest 2,74 ze wszystkim, a bez bezpiecznika od navi na u¶pieniu 1.03. Po dwóch godzinach stania by³o 12,3 bo przeje¼dzie nieca³ego kilometra do domu z warsztatu bylo 12.73

Podobne w±tki

1. [elektryka] Dok³adka PDC - parê pytañ.
    Przez Sebek w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 23-06-2014, 11:07
  2. [pozostale] 730i Parê pytañ zwi±zanych z E38
    Przez Patrykus w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 24-12-2013, 10:01
  3. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 26-04-2010, 19:47
  4. [ pozostale] Parê pytañ w jednym temacie :)
    Przez orson w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 16-11-2009, 17:10

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •