Witam mam parê pytañ bo odpowied¼ mnóstwo a na po³owê nadal nie mogê nic znale¼æ.
A wiêc ...
1. Jak wymieniæ poduszki skrzyni biegów automatycznej w 3.0D? Wiem, ¿e jest na ¶rubach ale czy jak odkrêcê nic mi na ³eb nie spadnie :)? Bo mam straszne bueczenie na ja³owym biegów i jak samochód schodzi z obrotów.
2. Drugie to takie czy mo¿na od³±czyæ akumulator na np. dobê b±d¼ dwie? Akumulator ca³y czas mi pada, pod³adujê go ca³± noc i po dwóch dniach znowu jest roz³adowany... Co¶ nadmiernie kradnie pr±d, pod³±czyæ siê miernikiem pod aku i wyci±gaæ bezpieczniki po u¶pieniu w celu diagnozy? Czy jak siê za to zabraæ? Nie chcê kupywaæ nowego aku który, te¿ bêdzie siê roz³adowywa³...
3. I moja bol±czka od prawie pó³ roku pompka paliwa.. samochód ga¶nie jak ma 20, 40 czy 60 litrów pod obci±¿eniem (nie ma takiego ci¶nienia na której¶ pompie?). By³em u mechanika, komp pokaza³ b³±d jak on to powiedzia³ na czujnikach wstêpnych, ¿e jest za ma³e ci¶nienie. Poprzednio mia³em problem z odpaleniem bo sitka w baku by³y pozapychane ( te od pompki ) po przeczyszczeniu auto zaczê³o paliæ ale ga¶nie pod obci±¿eniem. Tutaj moje pytanie czy zacz±æ od wymiany pompki czy problem mo¿e byæ gdzie indziej? Dodam, ¿e pompka w baku jest "nowa" tyle, ¿e nie do BMW a od Mercedesa Sprintera (bo pasowa³a a tylko tak± mia³em pod rêk±, ¿eby odpaliæ auto).
Z góry dziêkujê, szuka³em trochê po necie ale opinie na tematy s± rozbie¿ne ...

Odpowiedz z cytatem