Propozycja:
- odłączyć lockup na wtyczce - EDS4 czyli pin 11.
- poobserwować podczas jazdy
odpięcie tego pinu nie jest łatwe, ale przy odrobinie zręczności wykonalne bez uszkodzeń.
Propozycja:
- odłączyć lockup na wtyczce - EDS4 czyli pin 11.
- poobserwować podczas jazdy
odpięcie tego pinu nie jest łatwe, ale przy odrobinie zręczności wykonalne bez uszkodzeń.
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Dzięki za odzew @hatecraft. Zrobię to w sobotę i dam znać jakie to przyniosło efekty.
Powiedz jeszcze jaka jest twoja opinia na temat redukcji z 5 na 4 w tej konkretnej sytuacji którą opisałem w pierwszym poście.
Witam. Odpiąłem ten pin 11 czyli pin 7 w 40pin kostce komputera ASB ale od razu wchodzi w tryb awaryjny z błędem EDS4 i jest tylko czwarty bieg, więc nie jeździłem.
Chyba musiałbym jakiś opór zastępczy wstawić ale nie miałem przy sobie miernika więc zaniechałem, żeby nic nie zepsuć.
Przed świętami kupiłem kompletny wydech od takiej samej e38 jak moja i gość mówił, że jak ją bardziej rozgrzebie to odsprzeda konwerter.
Podejrzewam, że jak silnik i skrzynia takie same jak u mnie to i konwerter też powinien być taki sam.