Cytat Zamieszczone przez Saillupus
Ostatnio jak zobaczyłem multi podłokietnik u Antola :D zaczęło mnie coś pchać ku temu żeby jednak coś polepszyć w swojej ślicznotce i nasuwa mi się parę pomysłów które nie wiem czy są do zrealizowania dlatego pytam:
czy jeżeli mam tylną kanapę bez elektryki i wersję krótką czy da radę założyć w niej kanapę elektrycznie regulowaną z elektrycznymi zagłówkami i podgrzewaniem?
Jeżeli tak czy da radę albo przełożyć skórę z mojej kanapy, albo jeszcze lepiej, moją kanapę dostosować do tej elektryki?
Na allegro można kupić kanapę w elektryce już za 200/300zł – chodzi mi głównie o bebechy a nie stan tapicerki.
jak to wygląda z podłączeniem tego wszystkiego, czy dam radę zrobić to sam czy jednak trzeba będzie zahaczyć o serwis
bo panel z włącznikiem podgrzewania to będę musiał zamówić w serwisie bo inaczej go nie znajdę.
a te panele co są na rogach ze sterowaniem kanapy czy dużo byłoby cięcia w mojej kanapie i czy obejdzie się to bez tapicera? :)
aha i czy jest możliwość podpięcia się pod kable bez prucia pół samochodu…
wiem że zadaję dużo pytań, ale z tego co widzę (jeżeli jest to możliwe) można to zrobić dość tanim kosztem :)
bo podłokietnik to już grubsza sprawa :D ale podobno da radę dopasować multi do cienkiego podłokietnika :) tylko że tu koszty idą w górę najtaniej widziałem za 1000zł
więc pytanie do podłokietnika
czy da radę podłączyć to radio? Czy telefon działa na oddzielną kartę, jeżeli mam firmowo z przodu bezprzewodowego Siemensa? I czy te regulacje z podłokietnika to samo co na rogach, czy jak to wygląda? – podłokietnik to raczej odleglejsza przyszłość ale warto wiedzieć :)

tu link do kanapy która powinna być ok. :D
http://www.moto.allegro.pl/item54265...bmw_7_e38.html
z góry dzięki za odpowiedź
jeżeli faktycznie będę to robił to odwdzięczę się solidną fotorelacją z przeróbek
pozdr.
Sama kanapa to nie wszystko. Kupując kanapę będziesz potrzebował wiązkę, przełączniki, silniki zagłówków, jakieś listwy ochronne i inne drobiazgi montażowe. Jestem teraz na etapie uruchamiania kanapy podgrzewanej i z elektrycznymi zagłówkami (bez łamanych oparć). Czekam na wiązkę do kanapy, bo nie była dołączona. Oprócz wiązki musi być sterownik KSG (właśnie dziś odebrałem) do sterowania zagłówkami. Ze wstępnego rozeznania wynika, że do podłączenia nie będą potrzebne dodatkowe operacje i cięcie kabli, ale 100% pewności będę miał, jak dostanę wiązkę i rozbiorę kanapę....