Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 23

W±tek: Problem z baga¿nikiem nie mo¿na go otworzyæ

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    730iA e38
    Sk±d
    wrzesnia

Problem z baga¿nikiem nie mo¿na go otworzyæ

ostatnio zamkno³em baga¿nik w mojej siódemce e38 (ma doci±ganie klapy) i wygl±da po zamkniêciu ta klapa tak jak by doci±gno³ jej do koñca a klapa odstaje i nie da siê jej otworzyæ za nic w ¶wiecie. Czy jest jaki¶ dobry "fachowiec" w okolicy Wrze¶ni??? ¿eby mi otwar³ t± klape bo ani z przycisku ani z kluczyka nie mo¿na jej otworzyæ. Dzwoni³em do 3 serwisów BMW i powiedzieli ¿e je¶li nie ma worka na narty (a nie ma) t± jedynie ci±æ przegrode za siedzeniami tylnymi ale ja tego w ¿yciu nie zrobie mojej siódemce> Proszê o pomoc.
    zakaz reklamy bez poprzedniego kontaktu z adminem ...

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    masz auto otwieranie i zamykanie? (chodzi mi o hydraulikê) Walnij solidnie rêk± w ty³ baga¿nika na wysoko¶ci lewej krawêdzi tablicy rejestracyjnej tu¿ nad listw± chrom. wzglêdnie od góry w klapê baga¿nika gdzie¶ tak w 1/3 d³ugo¶ci mierzonej od lewej i od ty³u auta. tam gdzie¶ jest czujnik który sprawdza czy baga¿nik jest otwarty czy zamkniêty jest on mechaniczny o dziwo i czasami tak siê dzieje. Tak samo potrafi zrobiæ gdy siê otworzy (nie chce siê zamkn±æ i nie reaguje)

Na przysz³o¶æ nie zatrzymuj baga¿nika który otwar³ siê mniej wiêcej w 70% bo w tedy w³a¶nie potrafi siê zawiesiæ czujnik. pozdrawiam
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    Wsadza³e¶ kluczyk w zamku baga¿nika i trzyma³e¶ przekrêcony w prawo (chyba) przez ok. 5 sekund ??

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    730iA e38
    Sk±d
    wrzesnia
    Kluczyka nie dam rady w³o¿yæ bo moja ma chyba klape inn± siê okaza³o ale po kupnie auta - a w³a¶ciciel zapewnia³ ¿e nie bite auto. I baga¿nik otwiera³em zawsze z pilota albo przcisku na s³upku pod kierownic± albo te¿ z przecisku na klapie, ale kluczyka niew³o¿e poniewa¿jestg inny zamek - grot nie pasuje

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Wsadza³e¶ kluczyk w zamku baga¿nika i trzyma³e¶ przekrêcony w prawo (chyba) przez ok. 5 sekund ??
    A co siê w tedy stanie?

W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    poszed³e¶ zdzieliæ baga¿nik?? Ja mówi³em powa¿nie, ¿e to jedyny sposób aby odblokowaæ czujnik. ps. jak nadusisz przycisk na pilocie to s³ychaæ cokolwiek? Czy jest 0 reakcji

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    E38 730i
    Sk±d
    L¡DEK-ZDRÓJ
    Witam.Jestem ¶wierzutko po jakierowaniu i sk³adaniu mojej buni.Mia³em ma³e problemy z wyregolowaniem zamka klapy baga¿nika i gdy j± doci±gno³ zamek i niereagowa³a na otwarcie z pilota czy mechaniczne musia³em mocno j± docisn±æ i w tym samym momêcie nacisn±æ przycisk otwierania .Nie posiadam chydrauliki.
    God, be the care ME ...

u¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    e38 czerwone
    Sk±d
    Bia³ytok
    Ja zawsze jak co¶ lub kogo¶ przytnê klap± - wk³adam kluczyk w zamek w klapie przekrêcam na oko³o 5 sekund i siê awaryjnie otwiera - zawsze dzia³a ten patent :)

Kolego a co ty masz za klapê ,¿e nie mo¿esz kluczyka w zamek w³o¿yæ ??

Vip Vip
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    brak
    Sk±d
    Kwiatkowice
    Wiem, ¿e kluczykiem mo¿na otworzyæ klapê przekrêcaj±c go 'na dwa razy', nie pamiêtam w któr± stronê, ale najpierw do oporu, potem dociskamy przekrêcony ju¿ kluczyk i jeszcze raz przekrêcamy go w tê sam± stronê (razem to powinno wyj¶æ 90 stopni od po³o¿enia pocz±tkowego; jest to sposób na awaryjne otwarcie baga¿nika, gdy ca³kowicie wy³aduje siê akumulator). Ale koledze chyba to nie pomo¿e, skoro kluczyk nie pasuje..

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    730iA e38
    Sk±d
    wrzesnia
    Do NEUF: moja beema musia³a byæ bita albo co¶ bo klapa jest od innej (a na pewno zamek w niej) po prostu inny kluczyk inny zamek - kluczyka nie w³o¿e niestety. Spróbuje jutro i¶æ i tak jak napisa³ kolega wy¿ej potraktowaæ pewne miejsce si³±

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •