Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Problem z bagażnikiem nie można go otworzyć

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    tylko nie wgnieć sobie karoserii!! Nie przesadzamy z siła ale walnąć trzeba aby zareagował. Ten patent zdradził mi kolega Johny Bravo :) tyle że mi czujnik zawiesił się po otwarciu. Nie chciał za diabła zamknąć, co dusiłem chciał otworzyć dla tego pytam czy jak dusisz guzik to jest jakaś reakcja (hałas siłownika) jeżeli coś się dzieje i jakoś reaguje ale nie otwiera to będzie tylko zwiecha czujnika
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730iA e38
    Do coboss: No właśnie tak jak piszesz tak się zchowuje po naduszeniu guzika.
    zakaz reklamy bez poprzedniego kontaktu z adminem ...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728 e38
    mam podobne problemy kiedy klapa mi przymarznie, ale wtedy naciskam przycisk na pilocie i szarpie klapą do góry, jeśli lodu nie ma zbyt dużo to odpuszcza za pierwszym razem.
    "With Great Power, Comes Great Responsibility"

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Cytat Zamieszczone przez nosek
    mam podobne problemy kiedy klapa mi przymarznie, ale wtedy naciskam przycisk na pilocie i szarpie klapą do góry, jeśli lodu nie ma zbyt dużo to odpuszcza za pierwszym razem.
    Przesmaruj uszczelki silikonem chłopie :) ... w weekend bierzemy się za twój termostat u mnie w garażu - weź piwko dla mnie :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez point6
    Do coboss: No właśnie tak jak piszesz tak się zchowuje po naduszeniu guzika.
    Napisz czy coś poszło w jedną albo w drugą stronę?? Może masz pecha i ten czujniczek padł całkowicie :/

W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730iA e38
    Klapę otworzyłem mocno przycisłem klapę do bagażnika z całej siły i kumpel nacisnoł przycisk od bagażnika i klapa puściła bez problemu. Dziękuje wszystkim mocno za porady. :) Pozdrawiam
    zakaz reklamy bez poprzedniego kontaktu z adminem ...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 730i
    Witam.Jestem świerzutko po jakierowaniu i składaniu mojej buni.Miałem małe problemy z wyregolowaniem zamka klapy bagażnika i gdy ją dociągnoł zamek i niereagowała na otwarcie z pilota czy mechaniczne musiałem mocno ją docisnąć i w tym samym momęcie nacisnąć przycisk otwierania .Nie posiadam chydrauliki.
    Czyli w dobrą strone uderzyłem.... Super ze się udało wam to otworzyć pozdro.
    God, be the care ME ...

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    a wracając do tego sposobu jak aku padnie to jak dokładnie to robić bo ja ciągle nie mogę sobie poradzić z elektryką - coś mi wyładowuje aku jak auto stoi około dwóch tygodni mało ruszane
    i taki patent by sie przydał, bo w końcu hydraulika mi padnie jak będe ciagną na chama :D
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez point6
    Do NEUF: moja beema musiała być bita albo coś bo klapa jest od innej (a na pewno zamek w niej) po prostu inny kluczyk inny zamek - kluczyka nie włoże niestety. Spróbuje jutro iść i tak jak napisał kolega wyżej potraktować pewne miejsce siłą
    w mojej tez niepasowal kluczyk, wkoncu pryskalem tam wd40 z 2 dni po pare razy i zamek juz sie odblokowal, chyba pare dobrych lat nikt tam nic niewkladal ;)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus
    a wracając do tego sposobu jak aku padnie to jak dokładnie to robić bo ja ciągle nie mogę sobie poradzić z elektryką - coś mi wyładowuje aku jak auto stoi około dwóch tygodni mało ruszane
    i taki patent by sie przydał, bo w końcu hydraulika mi padnie jak będe ciagną na chama :D
    A jaki masz aku ja miałem to samo i się okazało że mam jakiś shit ogólnie aku oryginalne są akumulatorami żelowymi więc jak masz zwykły i benzynke to musi być mega mocny. U mnie Diesel, webasto, navi, tv itd. od razu kupiłem żelówkę i jest elegancko

Uprawnienia umieszczania postów