Albo udaj siê do ASO I zamów kluczyk do otwierania mechanicznego. Ja go mam na szczê¶cie I uratowa³ mi ty³ek nie raz.
Albo udaj siê do ASO I zamów kluczyk do otwierania mechanicznego. Ja go mam na szczê¶cie I uratowa³ mi ty³ek nie raz.
pozdrawiam Bartek
Chêtnie, tylko u mnie najprawdopodobniej podwójne ryglowanie jest aktywne, wiec nic z tego.
Decyzja jest na ten moment taka, ¿e wywalam dziurê w kanapie i wpuszczam szczup³ego kolegê (oby by³ wystarczaj±co chudy :P).
Ma kto¶ modu³ komfortu na sprzeda¿?
Panowie a w jaki sposób mo¿na dezaktywowaæ to podwójne ryglowanie ? U siebie mam do³o¿ony alarm i kiedy¶ zosta³ na dobê od³±czony akumulator, po pod³±czeniu alarm mi zwariowa³. W tej chwili jak zamykam auto z pilota to zamyka na dwa razy, tzn. chowaj± siê pipki-podnosz± i ostatecznie siê chowaj± i zamykaj± drzwi. Wcze¶niej tego nie mia³em.
Podwójne ryglowanie nie ma nic do tego, kluczyk mechaniczny obs³uguje ten tryb równie¿.
pozdrawiam Bartek
Kupi³em modu³ - w kolorze zielonym, bo ponoc te s± nowsze/lepsze/bardziej dopracowane. W weekend monta¿, oby mi siê kumpel zmie¶ci³ w tê dziurê :P
Kolor nie gra roli, wa¿ne ¿eby nr siê zgadza³.
Co¶ mi siê wydaje ¿e kupi³e¶ modu³ alarmu "megamos" bo modu³ów komfortu nie by³o zielonych :)
Wyczyta³em na zagranicznych forach, ¿e numer w³a¶nie te¿ nie gra roli i modu³y z E34 te¿ pasuj± bez problemu do E32. Sprawdzê jutro ;)
Nie nie, modu³ na pewno - numer to 61.35-8-355 818 - spójrz np tutaj: http://allegro.pl/bmw-e32-e34-modul-...081343117.html
i tutaj:
![]()
Oczywi¶cie, ¿e z e34 bêd± pasowaæ, ale...e32 z za³o¿enia by³o lepiej wyposa¿one ni¿ e34.
Z tego powodu po zamontowaniu GM z e34 mo¿esz straciæ niektóre fajerwerki w aucie.
Czasem nawet prze³o¿enie GM z e32 daje podobny efekt.
Najlepszym rozwi±zaniem jest modu³ z takim samym numerem jak jest w aucie, a do tego w tej samej rewizji to ju¿ szczyt szczê¶cia.
Oczywi¶cie ¿e nr musi si e zgadzaæ, bo bêdzie tak jak napisa³ Yaz. Ja u siebie po wymienia na szybko na modu³ z innym numerem straci³em klimatyzacjê. Po wymianie na prawid³owy wszystko znowu dzia³a prawid³owo.