Witam,
zakupilem lampy po lifcie (tylne, ORI) i ZONK, stare oprawki mi nie pasuja...
Czy to normalne, czy moje lampy jakies dziwne? A moze nie umiem ich zamontowac...?
Pilnie pomocy, bo mnie skreca, lampki piekne leza w kartonie...
Witam,
zakupilem lampy po lifcie (tylne, ORI) i ZONK, stare oprawki mi nie pasuja...
Czy to normalne, czy moje lampy jakies dziwne? A moze nie umiem ich zamontowac...?
Pilnie pomocy, bo mnie skreca, lampki piekne leza w kartonie...
Pozdrawiam
Gwozdziu
------------------------------------------------
Witam,
sa roznice w oprawkach ale nie ma znaczenia chyba czy przed czy po lifcie.
Z tego co pamietam Kronos kupil dla siebie ori lampy US tylne krysztalki (US wersja z odblaskiem z boku) i tez musial zmienic wszystkie oprawki.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Obie lampy sa ori i obie europejskie, no i nie pasuje... ile mnie beda kosztowac oprawki, wie ktos? :(
Pozdrawiam
Gwozdziu
też tak miałem oprawki są rożne ale z tego co wiem to nie wszystkie chyba 4 nie pasują ze wszystkich ale nie jestem pewien, ja kupiłem od razu z oprawkami jak znajdziesz kogoś kto ma na sprzedaż to kup mi jedną ;)
e32 v8 manual
W ASO chyba koło 15-20zł sztuka. Napewno w poliftowych są krótrze te oprawki, a co do mocowania to nie pamietam :)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Final jest taki (moze komus na przyszlosc sie przyda):
Sa dwa rodzaje oprawek przed i po lifcie (tak twierdzi ASO, tak jest w katalogu).
Moze to nieeleganckie rozwiazanie jak na 7er ale da sie podpilowac oprawki starego typu i zamocowac do nowych lamp. Jedynie 4 oprawki maja inny rozstaw wypustek (od swiatel mijania) ale tez da sie je zamocowac :) Dziala, sprawdzilem, na razie bez problemow.
Kupie ze dwie oprawki na wszelki wypadek ale po co wydawac od razu ponad 200PLN na 12 oprawek skoro wszystko dziala...
Pozdrawiam
Gwozdziu