Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Wymiana oleju w skrzyni i silniku E65

Doświadczony Użytkownik Awatar HTN
    BMW
    ex-730Ld e66 / obecnie S350CDI L
    okolice Frankfurtu / Wrocław / Kotlina Kłodzka
    Chyba jak zwykle ktoś kupił przed Tobą, zobaczył ile problemów i przerosło to jego nerwy :).

Jak masz dobrego mechanika i jeszcze jak widzę rozsądnie kasuje, to super. Zmień tylko opis, to wersja Long to model e66, nie e65 ;).

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E28 525i,E34 525i,E34 520i,E36 318i,E38 740,E39 525tds teraz E39 530d
    Z ktorego roku masz samochód i ile za niego dałeś?

Doświadczony Użytkownik Awatar miro
    BMW
    BRAK
    Czujnik skrętu umie taki numer wyciąć i wcale nie znaczy ,że się kończy. Na razie się nim nie przejmuj bo może się okazać ,że to się juz więcej nie powtórzy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E66 745Li, E46 323CI
    Auto z 2002 r, zapłaciłem 35600, było prześwietlane tutaj na forum. miro, fakt, sytuacja tylko raz się wydarzyła, tzn. zapaliła się kontrolka kontroli trakcji i przestały odbijać kierunkowskazy, ale po ponownym odpaleniu silnika zgasła i do dnia dzisiejszego nic się nie dzieje. Nie działają mi tylko spryskiwacze szyb, mechanik mówi, że to jedno z drugim może być powiązane i trzeba grzebać się w przełącznikach, bo sprawdzał, pompkę , przewody i niby wszystko jest ok i wnioskuje, że problem leży w przełączniku.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    Takimi problemami z natury w e66 się nie przejmuj. Mi też kilka razy przez 1,5 roku wyskakiwały dziwne rzeczy (na początku palpitacja serca :D ), które znikają po ponownym odpaleniu auta ;)
    -przestał działać DD - 1 raz - dolałem 50ml płynu i przez 12miesięcy nic więcej...
    -wyłączył się DSC - 3,4 razy - znikało zawsze po odpaleniu.
    -wyłączyły się basy pod siedzeniami z logic 7 - wróciły same bez błędów zanim podpiąłem się i diagnozowałem (2 dni chyba ich nie było latem w zeszłym roku) - do dziś śmigają.
    Tak więc z tą elektroniką, której jest sporo będzie się czasami coś działo - to podobne do pc-ta z windowsem :D

Z tymi przełącznikami to faktycznie może być powiązane ze spryskiwaczem - ciekawe jest jednak to, że jak piszesz stopniowo było coraz słabiej - ja bym stawiał coś z masą, która po prostu traci styk.

BMW
    BRAK
    Nie wierzę ,że to przełącznik. Znajdź bezpiecznik i wymień na nowy bez względu na to w jakim jest stanie. Sprawdź jaki jest błąd z modułu WIM
    Co do fiksującej elektroniki w E65 to jest nic w porównaniu do VW Phaetona.....Ten to dopiero żyje swoim życiem. Palpitacji serca przy nim nie dostaniesz tylko zawał od razu murowany :):):)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E66 745Li, E46 323CI
    Początkowo zamiast E65 mocno szukałem Phateona, ale padło na BMW. Mam jeszcze jeden problem z elektryką, mianowicie, po zerwaniu przyczepności zapalają się kontrolki ABS, kontrola trakcji i inne żółte, po ponownym odpaleniu wszystko gaśnie, ale po każdorazowym zerwaniu przyczepności np na piasku czy śliskiej nawierzchni problem powraca, może ktoś coś?

BMW
    BRAK
    Podstawa to nr błędów z inpy najlepiej z opisem danego modułu. Bez tego ciężko cokolwiek doradzać. Jak nie posiadasz INPY to pomyśl nad tym jako użytkownik BMW tak zaawansowanego elektronicznie. To parę złotych a załatwia wiele spraw ,nawet tych najbardziej błahych.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    phaeton
    Cytat Zamieszczone przez miro Zobacz posta
    Co do fiksującej elektroniki w E65 to jest nic w porównaniu do VW Phaetona.....Ten to dopiero żyje swoim życiem. Palpitacji serca przy nim nie dostaniesz tylko zawał od razu murowany :):):)
    Miałem phaetona w najbogatszej wersji i nie było z nim żadnych problemów. Duzo wygodniejszy i lepiej wykonany niż e65. Żałuje tej zamiany i napewno wróce do phaetona.

BMW
    BRAK

Cytat Zamieszczone przez ziemba12345 Zobacz posta
    Miałem phaetona w najbogatszej wersji i nie było z nim żadnych problemów. Duzo wygodniejszy i lepiej wykonany niż e65. Żałuje tej zamiany i napewno wróce do phaetona.
    Nie wiem z którego roku miałeś fejtka,ale jak z przed 2007 to z całym szacunkiem to proszę Cię nie wmówisz mi ,że nie są awaryjne.
    Znam temat nie z jednego egzemplarza a z kilkunastu i zawieszanie się modułów ,rozładowywanie aku z elektroniki i jego kłopoty z ładowaniem dotyczą praktycznie każdego.