Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie rodzajow zawieszenia w f01. Jakie ten model posiada zawieszenie ? Pneumatyke czy zwykle tak jak e65 ? Pozzdrawiam
Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie rodzajow zawieszenia w f01. Jakie ten model posiada zawieszenie ? Pneumatyke czy zwykle tak jak e65 ? Pozzdrawiam
Po czy poznać jakie ma ? Ja akurat wolałbym zwykłe. Czy po przyciskach przy skrzyni ?
każde zawieszenie ma regulację pracy, dodatkiem jest dynamic drive z którym były problemy w początkowych latach.
Poznać chyba można po dodatkowych kabelkach na kielichach amortyzatorów w przypadku pneumatycznego zawieszenia nie wspominając już o wyglądzie samego amortyzatora.
Kjwilk kazde ? To czyli nie ma f01 ze zwykla zawiecha ?
Jest zawieszenie zwykle i z regulowaną EDC. Pneumatyka do poziomowania na tyle wystepuje w f02. Nie jest tak jak w Audi A8.
Wersja EDC wystepuje jako normalna i sport. Amortyzatory z regulowana twardoscia sa raczej trwale.
Wersję gołą chyba będzie ciężko trafić.
Amortyzatory EDC mozna regenerowac.
tak jak wspominałem każde F01-02 ma regulacje tłumienia drgań opcją jest dynamika, po lifcie nie ma trybu normal jest za to comfort + i eco, tutaj nie ma poduszek jak w s czy a8
Nie bójcie się pneumatyki, bo raz, że jest to trwałe, a dwa, że nawet przy zwykłym zawieszeniu oryginalny amortyzator i to bez Dynamic Drive to koszt ponad 3.000zł. Dzisiaj się takie rzeczy raczej regeneruje, a różnica w kosztach między pneumatycznym i zwykłym nie jest jakaś mega uciażliwa.
W e65 jest nieco taniej, ale tam i tak najprostszy amorek tani nie jest, bo oryginał opiewa na 1.700zł/1400zł. W mojej najgrubszej wersji z Adaptive Drive amor to koszt 3.800zł / 6.500zł. Mówię o nowych oryginałach. Jasne jest, że oddam to do regeneracji, albo kupię zamiennik za połowę tej sumy (3.000zł do mojego na tył).
Ostatnio edytowane przez HTN ; 29-06-2016 o 21:28
Do E65 745 zwykły amor tył Sachs (czyli ori) to około 400zł. Więc jednak różnica jest.