Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Co myślicie o takim porównaniu BMW e38 vs e39???

Zaawansowany Użytkownik
    Temat E38 pozostawiam bez komentarzy bo to przecież jasna sprawa . Jeśli chodzi o E39 to jak najbardziej , świetne auto , ale tylko i wyłącznie M5 po lifcie , sam na takie miałem chrapkę jak planowałem rok temu dłuższy pobyt w UK. w E39 nawet 540 do mnie nie przemawia. Co innego M5 :D

pozdrawiam

bosman

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39

Re: hej

Cytat Zamieszczone przez syja14
    hej kolego nie jestm z Koszalina ale zcasami tam bywam i niedługo sie wybieram wiec jak chcesz ( bez zadnych niespodzianek- jak to koledzy powiedzieli ) PRZEJECHAC SIE TO SPOKO tylko napisz na PW swoje namiary to jak bede jechał to sie zgadamy
    ale wiem ze tez w Kołobrzegu jest jeden a może wiecej kolegów z forum wiec moze oni Ci szybciej pomoga spelnic małe pragnienie :D
    Pozdrawiam

Z checią skorzystam z propozycji, do kołobrzegu sam moge podskoczyc bo jezdze w te rejony.

Pozdrawiam.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Witam kolege z Koszałkowa :)

Moj ojciec wlasnie sprzedal e39 3.0d na bogatej opcji 2000r na poczet nowej E38,ktorej poszukujemy.Jest ciezko bo ma to byc 4,4 iL z 2000-2001,czarna z czarna skora i w m-pakiecie i wiele innych....wiec ciezkie zadanie :) Ale jestesmy twardzi he he :)

Odpowiedz jest prosta E38 jest piekne,zajedwabiscie ciche i wygodne a E39...rodzinny sportowy wozek :)

Wogole uwazam,ze seria siedem skonczyla sie na e38 :).To jest moje zdanie.

Pozdrawiam
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Tez tak myslę że poporstu e39 to auto sportowe :) Taką opcję jak poszukujesz kolego jest bardzo cięzko znalezc:)))))

Zycze powodzenie w poszukiwaniach:))

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    e39 gorzej znosi nasze polskie drogi właśnie dlatego że ma elementy zawieszenia aluminiowe
    poza tym jak koledzy pisali wcześniej, wewnątrz pomniejszone e38, więc przesiadka z 7 do 5 raczej byłaby wkurzająca ale jak nie miałeś wcześniej 7 to będziesz zadowolony :)
    bo widzisz seria 7 to taka podróż z biletem w jedną stronę, ciężko jest wrócić do czegoś mniejszego :)
    i serie 5 ciężej jest spotkać z dobrym wyposażeniem....
    według mnie 7 daje większą frajdę z jazdy, ale to kwestia gustu :)
    co nie wybierzesz to będziesz zadowolony, bo to.... BMW :D
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Początkujący Użytkownik
    Pozwole sobie sie wypowiedziec.
    Przed zakupem e38 rozwazalem zakup e39 (przesiadka z e36 sedan, poprzednio było e36 coupe) I moje spostrzezenia sa takie ze dla kierowcy i pasazera z przodu e36 coupe ma duzo wiecej miejsca, sa wieksze drzwi łatwiej wsiasc i wydaje mi sie ze jest wygodniej. E36 sedan ma krotsze drzwi i sprawialo na mnie wrazenie takiego "upchania", w koncu 2 para drzwi gdzies musi sie zmiescic.

Ale wracajac do sedna...
    Przed zakupem e38 liczylem ile kosztuje to ile tamto. Teraz gdy juz ja posiadam wiem jedno, było to bez sensu, bo komfort jaki Ci oferuje jest nieziemski i uwierz mi nie dbasz o to ile w nia wsadzisz, chcesz sie cieszyc jazda i komfortem jaki oferuje. Koszty jakie poniosłem praktycznie na dzien dobry liczone w tysiacach nie zrobiły na mnie wielkiego wrazenia, oczywiscie gdyby nie bylo to BMW 7 byłbym zły, ale biorac pod uwage milosc do marki i samo to ze jest to 7 wyciagnalem drobniaki i zrobilem co bylo do zrobienia (hamulce przód, tył oryginalne, swiece NGK, pasek alternatora, klimy, filtry paliwa, kabinowy, i jakies drobiazgi zwiazane z gazem, wymiana roznych gumowych elementow i regeneracja parownika tak dla dobrego samopoczucia).
    Ale... nigdy nie zamienilbym sie na e39, jest to mniejsze autko, mniej komfortowe, mniej prestizowe. Jak dla mnie wygrywa 7 pod kazdym wzgledem, chociaz nie ukrywam ze jako nastepne autko planuje e60 po lifcie albo e65 tez po lifcie o ile uzbieram w ciagu 3 lat pieniadze na wersje po lifcie :what: a jesli nie to trudno, zadowole sie przedliftowa :razz:

http://bmwmotorsportklub.eu/ lubelski klub BMW

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Koledzy ja juz jestem zdecydowany napewno kupię e38 :-) o e39 zapytałem tylko dlatego ze zaintrygowalo mnie pewne forum ktorego juz nie pamietam;/ . Tam wszyscy probowali udowodnic jakas glupia wyzszosc 5.

Dla mnie e38 ma piekna linie, ktora sie nie starzeje, jest szeroka i wielka a ja lubie duze auta ( choc teren jezdze standardowym sedanem ). No i kiedy widze jak taka e38 staje kolo mnie na swiatlach i rusza :))) z silnikiem V8 muzyka dla uszu:)).

Druga sprawa podoba sie tez mojej nazeczonej:) Ona tez nie chce slyszec slowa o innym aucie, ma byc siódemka i tyle:)))))

Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie moim postem.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    To masz fart moja żona kręci nosem na ten design. Kocha E65 (ja też zresztą) zawsze jej powtarzam że jeszcze 3 latka kochanie i będzie (a jak się wkurzę to za 5 lat F01)

Oczywiście zmienia zdanie gdy wsiądzie do środka. Wnętrze, komfort i wszystkie zabawki uwielbia :))
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Hyhy moja mówi ze E38 jest takie smukłe, jak taki szczupak albo jaszczurka:) Dlatego sie jej podoba, nowe bemki sa dla niej jak takie pączki na kołach, zbyt nabite:) zreszta dla mnie tez:))

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Mi ten Design też się podoba jest jak czołg :) "ponadczasowa" wielka klofta a mino to niskie i agresywne, na nagraniach video się prezentuje niesamowicie :D spróbuje kiedyś obrobić wideo jak jechała do mojego ślubu chłopaki (kamerzyści) się wyżarli na maxa ;]

Moja żona kręci nosem bo lubi opływowe kształty a E38 według niej jest zbyt kanciata i to jedyny argument bo tak czy siak ceni klasę auta
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów