-
Vip
Vip
[ zawieszenie] Przy hamowaniu trzęsie kierownicą
Jak myślicie czego się spodziewać ?? Krzywą tarczę raczej bym wykluczał bo beemą jeżdżę prawie tylko po mieście z łokciem za szybą z prędkością max 70 także hamowanie z 230 do 0 jest nie możliwe, w każdym bądź razie nie miałem takiej sytuacji. Moje spostrzeżenia: jak skręcam w miejscu na max w lewo coś tam łupie w zawieszeniu jakby coś pod nogami kierowcy... może mieć z tym związek ???
-
użytkownik
tarczy wystarczy ,że jest nagrzana i wjedziesz w kałuże nawet 40 na godzinę ...
sprawdzaj końcówki , drążki kierownicze i drążek środkowy z podporą - u mnie to było przyczyną bicia i przy okazji tuleje w wachaczach obejrzyj - coś napewno znajdziesz
-
Zaawansowany Użytkownik
Tez miałem taki efekt i okazało sie ze były krzywe tarcze i jak wymieniłem to jak reką odioł :D
-
Doświadczony Użytkownik
nie musi byc ...
Ja zmienialem tarcze klocki , cale zawieszenie i co dalej to mam :)
Zostalo co ? zacisk , wystarczy ze ktorys tloczek sie zacina i nie rowno pracuje ...
Olejus to przerabial u siebie , ja bede to przerabial
-
Zaawansowany Użytkownik
Wiem ze nie musi ale tak czesto jest i akurat tak było u mnie a powodow moze byc kilka normalna sprawa :D
-
użytkownik
hmm u mnie w zacisku jeden cylinderek praktycznie nieodbija - i nie ma czegoś takiego ...
jeśli cylinderek stoi to jakim prawem ma drżeć tarcza ?? wtedy tylko klocek przylega nierownomiernie - ja bym sie do zacisku nieprzyczepiał a sprawdził jeszcze tylko osadzenie koła czy nie ma luzu na pierscieniu centrującym i tak jak pisałem podporę drążka środkowego ew. końcuwki
-
Vip
Vip
Jednym słowem trzeba sprawdzić wszystko.... jutro wjeżdżam na podnośnik i dam znać co wynalazłem
-
użytkownik
sprawdz dokładnie podporę drążka środkowego - tam mała tulejka za 60 zł rozwaliła mi najpierw drążki , pozniej końcówki .. i z 60 zł zrobiło się prawie 1000
-
Vip
Vip
Serdeczne dzięki za podpowiedź ! Od tego zacznę !!
-
Vip
Vip
NIo niestety z tym biciem to ciezki temat tez nie miałem a cos mi sie tam pojawia :/
Słyszałem tez o przypadkach ze wymniana tarcz pomagała na krótko bo piasta była tez pokrzywiona wiec ponownie krzywiła po czasie nowa tarcze.. to tak w ramach podpowiedzi ...
pzdr
Uprawnienia umieszczania postów