Wczoraj zosta³a wgrana aktualizacja softu skrzyni , jazda adaptacyjna przeprowadzona ale nadal brak poprawy :(
Czyli jakie problemy po zmianie softu zosta³y.
Szarpanie przy kick down, wyczuwalne zmiany biegów i kopanie przy zatrzymywaniu siê
Nie wiem czy ogl±da³e¶ linki które wklei³em Ci wy¿ej wiêc wleje jeszcze raz to co Ciê nie ominie.
Pisz do Sebka On za³atwi wszystkie graty a nawet mo¿e przeprowadziæ profesjonalnie ca³± t± operacjê.
Z tego co ja wiem to rano przyjedziesz a po po³udniu wyje¿d¿asz z bananem na twarzy.
Trzeba zrobiæ to ; http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...?f=15&t=258553
Miro, wszystko ju¿ zrobione , i st±d mój post , mia³a byæ poprawa a nie ma jej. Mechatronik mia³ wymienione t³oczki, adapter,uszczelniacz wtyczki, uszczelkê mechatronika, olej ravenol , wesz³o 8,2 litra, zreszt± podczas zalewania robili¶my wajchowanie biegami itp, procedura wymiany oleju przebieg³a bez problemów. Adaptacja natomiast nic nie da³a , problem zosta³ . Wczoraj po uaktualnieniu sterownika skrzyni problem nadal jest , adaptacja tak¿e nic nie da³a
Wymieñ sterownik.
Mówiê powa¿nie.
A my¶lisz ¿e gdyby winny by³ sterownik to mo¿na by uzyskaæ z nim komunikacje i zaktualizowaæ go ? Nie mam zamiaru wymieniaæ tysi±ca rzeczy bez konkretnej diagnozy
Mia³em kiedy¶ podobny problem w Audi A8 . By³ non-stop b³±d . P1835 Pressure Control Valve 5 (N233):Short to Plus
Wymieniali zawór w skrzyni 2 razy,przegl±dali wi±zki ,wtyczki,kombinowali. Postawili diagnozê w dwóch warsztatach..."naprawa kapitalna skrzyni" Koszt 5-7 ty¶ z³ zale¿y co wymieni±.
Pojecha³em do Sopa Serwis . Tam po diagnozie dosta³em informacje ,¿e sterownik do wymiany ,,,Nie do naprawy,,, Albo nowy,albo oni za³atwiaj± u¿ywke,albo ja za³atwiam.
Kupi³em u¿ywkê za 500 z³. Za diagnoze,adaptacjê z wymian± zap³aci³em 300z³. Razem koszty 800z³ Auto smiga³o i ¶miga do dzi¶. B³edów zero.
Nie masz kogo¶ znajomego co handluje u¿ywkami ¿eby na próbê podmieniæ ?
w e65 sterownik to to samo co mechatronik ?