Welur bagażnika to o ile pamiętam podstawowe wyposażenie każdej 750iL.
Welur bagażnika to o ile pamiętam podstawowe wyposażenie każdej 750iL.
a ja życzę Tobie własnie frajdy i radości z jazdy i reanimacji lochy.....pozdro.
Jestem z Rawy ale całe tygodnie przebywam w Łodzi bo tam studiuję. A 750 stoi jeszcze gdzie indziej bo wywiozłem ją na wieś, żeby stała sobie w garażu gdzie na nią nie pada i czeka na swój lepszy czas :)
Ogólnie sprawa wygląda tak, że auto jest niesprawne - nie jeździ. Trzeba doprowadzić do porządku silnik. To najważniejsze. Kolejną sprawą, którą się zajmę będzie NIVO. Poprzedni właściciel zdemontował je i wsadził amortyzatory i sprężyny od 740i. Ale chciał sprężyny rozciągnąć i oddał je do jakiegoś szpeca, który odjebał fuszere i po wsadzeniu tych sprężyn auto siadło. Stan sprężyn itd. mnie nie interesuje bo i tak chce wsadzić oryginalne NIVO. Wiem, że to również nie będzie tania sprawa ale auto ma być w oryginale. Ostatnią rzeczą będzie blacharka... Tak jak wspomniałem ognisk korozji nie ma za wiele, max 3-4. Bardziej mnie martwi sprawa schodzącego lakieru bezbarwnego z dachu. Jeśli da się to zrobić to na początek ogarnę tylko dach a jak efekt nie będzie mnie zadowalał to całe auto będzie musiało zostać pomalowane. Ale to są plany bardzo dalekosiężne bo najważniejszy jest wolny kapitał. A z nim wiadomo różnie w życiu.
Mam chęci i zapał. Miejmy nadzieję, że cała ta zabawa mnie nie przerośnie i doprowadzę to auto do takiego stanu, że kiedyś spotkamy się na jakimś zlocie. Będę Was informował na bieżąco jakie postępy będę czynił :)
Nie ma i nie było kodu VIN na welur w bagażniku. Możliwe, że to nie chodzi wcale o każdą 750iL, ale o każdą E32 z opcją VOLLEDER. Mario, z tego co pamiętam Ty masz pełną skórę prawda?
A ja mam takie pytania z innej beczki:
Czy podobne wyposażenie (dzielona kanapa, lodówki itp.) występowało z mniejszymi silnikami?
Oraz czy wnętrze od highline takie jak od Stanjo miało by sens w krótkiej budzie, czy byłoby za mało miejsca na nogi?
Pozdrawiam
1. Dzielona kanapa nie występowała w wersji krótkiej, za to lodówkę można było sobie zamówić ( zarówno do "i" jak i "iL") i w dodatku była ona większa niż ta w wersji HL.
2. Wnętrze HL nie będzie pasowało do krótkiej wersji, bo go po prostu nie zmieścisz środkowy tunel jest za długi o te 11,7cm.
Natomiast dzieloną kanapę, taką jaka występowała w zwykłych iL, da się zamontować w krótkiej wersji, jednak jej użyteczność będzie praktycznie żadna. No ale kto zabroni? ;)