Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: M73 nie chce odpalić

Zaawansowany Użytkownik Awatar Chromik1
    BMW
    750 il 2001 318 i 1992
    Mam dużą navi 16/9 i działa.
    Bóg stworzył życie, Otto je rozpędził, Diesel je napędził, Vankel je zakręcił a Ja z tego życia korzystam.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW e38 728
    Witam na forum...Panowie pomocy!!!!! Mam problem z moją 7er niedawno miałem wymianę silnika,silnik odpalił wszystko malina,ale musiałem wezwać elektryka żeby usunął dodatkowy alarm ponieważ sprawiał problemy,ale problem się zaczął teraz....przedwczoraj robiłem porządek z kablami i jednym przez przypadek dotknąłem masy,to był plusowy i poszło zwarcie małe,ale coś poważnego się stało bo przeglądałem wszystkie bezpieczniki i są ok.Teraz problem jest tego typy,że nie ma reakcji rozrusznika,wogóle nie kręci kontrolki się zapalają,ale nic nie kręci ,cały czas się świeci stop i jeszcze padło oświetlenie zegarów. Podlączyłem kompa i błąd wyskoczył problem z AWS,czy jest możliwość,że spalił się moduł AWS i teraz nie mogę jej odpalić,czy ktoś miał takie lub podobne objawy proszę pany pomóżcie,co mam teraz zrobić ,wiem,że trochę to ceni.Czey jest szansa na coś innego ,może to jeszcze jakiś bezpecznik dodatkowy?Pomocy......

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Może być, że bezpiecznik się przepalił, ale piszesz, że sprawdziłeś wszystkie.
    Jeżeli komputer nie może połączyć się z EWS to ja bym sprawdził czy dochodzi do niego zasilanie.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Z bezpiecznikami czasem tak bywa ze na oko wyglądają ok ale nie sa znajdz odpowiedni bezpiecznik i wymien na nowy ja tak mialem z pdc

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Zaawansowany Użytkownik Awatar kociniak08
    BMW
    e38 750
    Nadal trapi mnie ten problem. Mechanik trzymał mi auto 3tyg różne naprawy robiłem. Ale nie zamówił kostki. Przy odbiorze powiedział, że uszkodzona kostka charakteryzuje się tym, że kluczyk kręci się do o koła. U mnie tego nie ma i przy nim auto zawsze normalnie paliło. Przez jakiś czas był spokój ale znów wróciło. Dziś miałem ten problem. Co udało mi się ustalić. Przekręcam zapłon ekran navi czary nie ma mowy żebym zapalił auto. Po chwili oczekiwania przekręcam zapłon na wyświetlaczu widać wszystko. Przekręcam za rozruch ekran gaśnie i dalej nie ma sygnału na rozrusznik. Po kilkunastu min postoju auto normalnie zapala i problem mam z głowy na kilkanaście rozruchów auta. Gdzie szukać problemu czy to nie będzie coś z elektryka?
    Dziś udało mi się nagrać filmiki tak dokładnie to wygląda:
    https://www.youtube.com/watch?v=esWPCk7xXy4
    https://www.youtube.com/watch?v=5DyHi690qLg
    Było BMW e32 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    A8 D2
    Uszkodzona koska stacyjki nie musi sie obracać żeby być uszkodzona , wystarczy że styki się wypalily i już auta nie odpalisz bo nie będzie przejścia przez stacyjke.

BMW
    e38 750
    A czy ten gasnący ekran navi miałby coś z tym wspólnego?
    Było BMW e32 750 V12

Początkujący Użytkownik
    BMW
    A8 D2
    Tak , jak zgaśnie ci ekran to znaczy że właśnie styki w stacyjce nie stykają i nie masz przejścia.

BMW
    e38 750
    Ok w takim razie bez wahania wymieniać kość stacyjki. Znacie jakiś dobry zamiennik czy aso?
    Było BMW e32 750 V12

BMW
    e38 750
    Nadal mam problem autem. Kostka w stacyjne wymieniona na nową ori. A auto dziś znów nie chciało zapalić. Jakieś pomysły? Przeszedł mi na myśl rozrusznik co sądzicie?
    Ostatnio edytowane przez kociniak08 ; 17-05-2016 o 19:43
    Było BMW e32 750 V12