No wlasnie. Codzienne użytkowanie
Po mieście około 30km właśnie.
No wlasnie. Codzienne użytkowanie
Po mieście około 30km właśnie.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Może to zabrzmi śmiesznie ale ostatnio miałem okazje zrobić priusem z 2005 r ok 200km (95% po miescie) i ... i kurde polubiłem to auto, przede wszystkim za wygodę (dłuugi podlokietnik i automat) no i śmieszne spalanie rzędu 5-6 l w korkach w szczycie. Na trasie przy jeździe ok 100kmh schodzi to 4-4,5. Co ciekawe jadąc ok 130-150 spalanie też nie przekraczało kosmicznych wartości. Nie wiem jak to w bmw i nie wiem jak szybko jeździsz, ja mam ciężką nogę (na autobahn w de :D) więc diesel chyba lepiej pasuje.
Natomiast jak jeździsz ciągle w korkach po Wrocławiu to możliwe, że Ci się spodoba. Dodatkowo jak kupisz Plug-in to i z miejscami do parkowania może i łatwiej !?
Prius jest raczej do przemieszczania bo osiągów brak, bmw tez pewnie nie powala względem dieslowskiego odpowiednika, ale ... czy potrzebujesz aż tyle ?!
EDIT: Jak będziesz miał do testów to się wproszę :)
Ostatnio edytowane przez Aldik ; 09-11-2019 o 11:43
Osiągi są zbliżone do wersji 740i i 740d co widać na tym filmiku :) https://www.youtube.com/watch?v=_y2ljqSX-Ko , na minus to na pewno sama praca tego silnika benzynowego 2.0 R4 który nijak się ma do tej limuzyny.
G30 530e ma 1,5L 3cyl. Silnik montowany też w 2. Active Tourer.na minus to na pewno sama praca tego silnika benzynowego 2.0 R4 który nijak się ma do tej limuzyny.
Spodziewałem się większych wibracji i gorszej kultury pracy, ale nie ma tragedii. Nie ma to dźwięku V8 czy R6, ale wbrew pozorom nie jest to złe.
Jestem ciekaw jak długo pożyją rozruszniki w tych autach. Mając naładowane baterie, jedziemy na prądzie. Dopiero głębsze wciśnięcie gazu powoduje rozruch silnika spalinowego(trwa to maks 1,5s), ale po chwili normalnej jazdy, spalinowy silnik jest wyłączany
Ogromnym plusem jazdy na elektryku jest cisza. O ile w I8 i I3 słychać elektryk, to w G30 nie słychać praktycznie nic
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
G30 530e ma 4ry cylindry i 2 litry pojemności.
To jest stopka od Tapatalka na miarę naszych możliwości.