Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Laser DVD Navi

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d

Post Laser DVD Navi

Moja navi już przestaje działać :( laser już trzeba wymienić, w bagażniku jest DVD i pytanie jaki może być tam laser ? auto e65 z 2004r 3.0d. szukałem i tylko wpadło mi SF-HD8 typ 01 oraz 02 ale nie mam pewności a nie chciałbym tego wyciągać (tzn lasera) czy ktoś z Was kupował i wymieniał samodzielnie ?
    Pozdawiam

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    Temat lasera do navi był w tym dziale przerabiany już wiele razy. Użyj funkcji "Szukaj". Podpowiem, że na 90% laser, który podałeś nie będzie działał. Podpowiedź 2: na Allegro są lasery do naszych navi (po wymianie czyta tylko DVD), gościu jest z okolic Piły.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Dzięki za info, poszukałem i dowiedziałem się, że mam NAV02, i chyba laser SF-HD4 ale nigdzie nie ma 100% pewności, dzwoniłem do gościa z okolicy Piły, jutro będę wiedział dokładnie czy ma taki laser.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Najprostsze wyjście to ASO i kupno nowego "transportu"

Cały mechanizm płyty z nowym laserem to koszt nieco ponad 400zł. Drożej niż sam laser, ale wymiana sprowadza się do 4 śrubek i 2 wtyczek.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Ex E65 3.0 D / Obecnie F01 3.0 D
    Cytat Zamieszczone przez dziurex Zobacz posta
    Dzięki za info, poszukałem i dowiedziałem się, że mam NAV02, i chyba laser SF-HD4 ale nigdzie nie ma 100% pewności, dzwoniłem do gościa z okolicy Piły, jutro będę wiedział dokładnie czy ma taki laser.
    W Krakowie też masz gościa co tylko robi nawigacje w aucie , ja do swojej E65 300zł za wymiane lasera na nowy , robocizna jakieś 30 min z czego 15 poszło na palenie fajki...

Tutaj masz do niego numer na pewno odpowie na pytanie jaki masz laser i pomoże 790 533 228

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    300PLN za wymianę lasera? To już lepiej faktycznie nowy napęd, tak jak cursor pisał, który kosztuje około 430PLN. Gościu z Piły sprzedaje lasery za 150PLN i jak nie chcesz sobie samemu wymieniać, to odsyłasz mu sam napęd i Ci to robi za cenę przesyłki tam i z powrotem. Przynajmniej tak u mnie było :)

Początkujący Użytkownik Awatar szybki730
    BMW
    E65 745i
    Chłopaki mogę prosić o numer do tego gościa z Piły??? Też mieszkam w Pile to bym do niego podjechał bo nie mogę sobie sam poradzić z płyta do navi!!! Mam u siebie bodajże Nav02,nagralem już kilka płyt CD i DVD i nie chodzą!!! :-( Pozdrawiam

Vip Vip Awatar damned1
    BMW
    520i, 118i
    NAVI-TECH Zbigniew Fąs. Poszukaj w googlach i na Allegro. On nie jest dokładnie z Piły, tylko z okolic.