Wersje LCI??
Chodzi Wam o pojęcie z marketingu?
Life Cycle Impulse? czyli cykl życia produktu?
Wersje LCI??
Chodzi Wam o pojęcie z marketingu?
Life Cycle Impulse? czyli cykl życia produktu?
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Pomyliłeś "Life Cycle Impulse" z "Lifetime cycle" :)
Poniżej ogólnikowe porównanie LCI vs Facelift:
http://www.bimmerfile.com/2008/05/06/facelift/
Hej .
Czytam , czytam bo własnie jestem na etapie podjęcia decyzji o zakupie ( albo nie) F02 750 z 2011 roku . Przebieg 126tys. , silnik wymieniony przy 98tys. + 4 wtryski - 4 bmw zweryfikowalo , że są ok. Oczywiście jak kupie to i te 4 idą do smietnika.
Autko ma pełną , udokumentowaną historię serwisową . Zastanawiam się czy aktualne wtryski są już na tyle poprawione , że wytrzymają dlużej niż 40-50 tys. , czy też dalej sa tak zlej jakości ?
Rzeczywiście po weryfikacji w bardzo dobrym serwisie ( nie ASO ) bmw dowiedzialem się , że problemem wymiany silnikow jest ich destrukcja z powodu lejących wtryskow , a później to juz to wszystko co tu opisano. Czyli paliwo do oleju , ktory rozrzedzony nie daje dobrego smarowania więc możliwe awarie panewek , pierścienie , rozrzad. W konsekwencji wymiana silnika .
Doradźcie brać to autko??? Jest piekne , oczywiście L , wszystko co można mieć na pokładzie , fajna kolorystyka itp. Trochę obawiam się tych wtrysków , ale może robią już lepsze?
Co sądzicie? Diesla nie tykam:
Nazwali LCI a oznacza lifting
Ja takie wziolem po wymianie silnika i wtrysków.Jest mega frajda z takiego auta.Te nowe wtryski podobno są poprawione.Ale ja i tak kontrolnie co pare miechów jade sprawdzac ich patametry.Narazie sa ok.Noweho typu wtryski mają napisy jak by z pod lasera,taka grawerka punktowa.Bierz auto,bedziesz hepi.Żaden kopciuch nie da takiej frajdy
Zapodaj fotki auta w odpowiednim dziale.Może coś wypatrzymy co by na cenie moglo by decydować.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 09-03-2017 o 20:31 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim!
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Nie wiem czy płakać czy sie śmiać jak się czyta i słucha o tych F . Że też BMW takie gowno zrobiło. Gorzej nisz VW.....ech Fiat po 100kkm silnika wymieniać nie musi. Wstyd.
Zapomniał wół jak cielęciem był ;)
Nie wiem czy taki pryszcz, koszta większe ale tylko dlatego, że model jest nowszy, a w jednym i drugim przypadku jak się sypnie to silnik do wymiany. A "prewencja" w E65 też nie taka tania, mimo upływu lat.
Czy w F01 dać 10k za wtryski czy w E65 7-8k za rurkę, uszczelniacze itd to już mała różnica. Jedyne co może zaboleć to fakt, że w przypadku E65 ładuje się worek siana w 10-15 letnie auto.
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 10-03-2017 o 13:46
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion