Wlasnie tylko przy stalej predkosci. Jak przyspieszam to nie czuc nic. Czasami jadac np. 80 i kierujac wzrok na pusty fotel pasazera widze jak zaglowek sie trzesie.
To samo miałem w e66. Nie doszedłem finalnie o co kaman, a wymieniłem dosłownie wszystko przy wale i 2x opony. Rozkminiłeś temat?
Polecam założyć konto na spritmonitor i też takie wykresy i podsumowanie kosztów się stamtąd wyciągnie w prosty sposób.
Ostatnio edytowane przez Anatol ; 02-02-2020 o 16:24
Dzisiaj pojechałem wymienić pokrywę zaworów ,świece i sterownik swiec i przy okazji wyczyścić kolektor ssący nie niestety auto zostało na warsztacie Przyczyna - luźny łańcuch! Dodam że najechane 156k 99% prawdziwy przebieg ,łańcucha wogóle nie było słychać a luz jest taki że można go spokojnie nad zębątką unosić parę mm
Witka,
W moim n63b44a mam taką dziwną przypadłość, silnik po dobrym rozgrzaniu, powiedzmy po około 20min jeździe, przy obrotach jałowych, zaczyna głucho pukać, czasami pukanie milknie na chwilę, czasami go nie ma. Wykluczyłem pompę wakum, oraz myślę, że łożysko też odpada, pukanie raczej w sekwencji obrotów wałków, nie silnika. Olej w silniku 5w50. Silnik nie ma żadnych błędów.
Dzień dobry,
Mam kilka niepokojących sygnałów z mojej F01 730d 2010r. Przebieg ~ 230 tyś.
Może ktoś się spotkał z podobnymi objawami u siebie.
1.Po odpaleniu na zimnym silniku samochód pracuję nierówno, ja by się co chwile leciutko dławił. Problem znika po kilkunastu sekundach lub jak dodał troszkę gazu na postoju.
2. Dziwne przeskakiwani/głosy/ wibracje z kierownicy przy małych prędkościach.
3. Skrzynia czasami dziwnie się zachowuje, tj. zamuli, nie przerzuci biegu i jest mocny strzał (zazwyczaj przy małych prędkościach obrotowych silnika) olej w skrzyni zmieniany przy około 190 tyś
Z drobnych rzeczy - z którymi ktoś z was się mógł spotkać:
- nie działają trójkąty ostrzegawcze w lusterkach jak ktoś mnie wyprzedza
- roleta tylnej szyby nie działa ( nie jest to usterka elektroniczna )
Nie upgradowałem softu systemu od 2014 roku, ostatni reset adaptacji skrzyni pewnie w 2016 roku.
Jeśli ktoś miał do czynienia z podobnymi objawami i mógłby podzielić się spostrzeżeniami będę wdzięczny :)
edit. Czy znalazł ktoś sposób na wytartą gumę w boczku przy wnęce do zamykania drzwi?
Ostatnio edytowane przez a_zdanowski ; 10-11-2023 o 01:52