@jaro5 zacytuję Twoje słowa z Twojego tematu :
"Więc mam już go w domku.Powoli ogarniam kosmetycznie.Auto z 2009.09.Przebieg 100tyś.Auto posiada wykupiny pakiet gwarancyjny BMW,który trwa jeszcze 1,5roku lub do 200tyś.km.Po wymianie silnika jest oczywiście,przedniego dyfra i półosi przednich."
Tu jest link :http://7er.pl/showthread.php/47490-W...1-750i-x-drive
Sam napisałeś ,że autko Twoje jak kupiłeś miało przebieg 100kkm i hahaha teraz najlepsze " :::.Jest po wymianie silnika oczywiście, przedniego dyfra i półosi przednich
Więc nie pierd.l ,że to takie bezawaryjne te Fki bo nawet Twoja ma drugi silnik i wuj wie co jeszcze ma drugie. Moja E65 ma niecałe 300kkm i oryginalny motor. Niejedna inna ma ze 500kkm i mają oryginalne motory które pracują jak pszczółki. Z gówna i papieru toaletowego te całe Fki są zrobione i to jest głównym powodem problemów . Jak by z porządnych materiałów były zrobione to by im nic nie było. Olej wymieniany co 35kkm oczywiście też się w jakimś stopniu przyczynia ale materiał to sprawa najważniejsza.
Mam kolegę z E39 z motorem M52 i on olej wymienia jak się mu przypomni czasami grubo ponad 30kkm a auto ma prawie 600kkm nalotu i dalej bezproblemowo pracuje więc gdzie jest jakość w serii F ? To jest po prostu gowno zapakowane w ładny papierek i udaje ,że jest cukierek.
I jeszcze jedno. BMW daje gwarancji nie więcej niż 100kkm a Twoja nie ma przedłużone do 200kkm tylko ma nowy silnik na który jest znowu 100kkm i nic więcej. Na tyle BMW przewiduje żywot tego silnika i nic poza tym. Japońce czy Koreańce i tak ich miażdżą na dzień dzisiejszy .