Tylko to oni płacą za nowy produkt,my tylko za części w ASO![]()
Anatol za części w ASO też nie do końca... Ale fakt jest taki że mało kogos w bmw obchodzi klient wtórny a bardziej prezes, prezydent, premier , bo to ich "widać" !
No i jest to niepokojące - dlatego jestem pewny że G nie będzie lepsze od F a boje się że gorsze !
Jeśli miałbym teraz kupować auto do 100k to zamiast F01 na pewno wolałbym S-klasę lub A8. Miałem okazję jezdzić wszystkimi trzema i dla mnie oba auta konkurencji prezentują wyższy poziom od BMW i są dużo bardziej dopracowane. Silnik w S500 ma wyższą kulturę pracy niż 750 i nie ma większych wad. No i jakość wnętrza nie ma porównania ;) Jak jechałem 750 to nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia, a wręcz przeciwnie. Skrzynia poszarpywała, zawieszenie stukało, na wolnych obrotach czuć było jakieś wibracje od silnika. Myślałem że w porównaniu do E38 to będzie jakaś przepaść jeśli chodzi o komfort ale tak nie jest. I taka udawana jakość. Niby na pierwszy rzut oka wszystko wygląda pięknie ale jak się przyjrzymy to materiały niestety nie są rewelacyjne. Zobaczcie że Mercedes poszedł z jakością w górę, a BMW w dół więc nie jest tak, że wszyscy producenci obniżają trwałość aut. Gadałem z gościem z ASO Merca i mówił, że u nich nie ma w tej chwili jakichś większych wpadek. Na pewno nie takich jak w BMW.
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Ci w serwisach zawsze tak gadają, a weź napij się z którymś wódki, na bani dowiesz sie jaka masakra sie dzieje w ASO :)
Co do Audi i Merca, też mi się podobają, najbardziej przemawia do mnie A8, własnie takie mam w garażu z 11 czy 13 roku, super, wypas, zapier...a, ale to nie jest bmw !! :)
Nie jest tak do końca z jakościa u konkurencji.W mietkach skóra nie jest trwala,a cały środek jest ze 20 lat do tyłu za F01.Audi też wg.mnie może konkurowc i s klasa ale z E65 po fl.Wg.mnie f01 do 100 koła bije je na głowe wizualnie.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
było E21 316,E30 320,E32 730,E32 750,E34 540,E38 740i,E36 M3 3.0,E39 ALPINA 3.2.E65 745i, X3 3,0si
Jaro co ty mówisz? Środek w Mercu z np: 2008 r jest twoim zdaniem 20 lat za F01? Może multimedia BMW ma bardziej zaawansowane ale wygląd wnętrza i jakość użytych materiałów jest zdecydowanie na korzyść Merca jak dla mnie. Skóra w nowych BMW jak z resztą w wielu autach obecnie często potrafi mieć przetarcia już po 100 tyś km.
Niech ktoś posprząta ten temat , bo tutaj już połowa ludzi pisze co by było gdyby i krytykuje auto nie mając z nim dłuższego kontaktu . Prawda jest taka ,że nie stać mnie to nie kupie , stać mnie to i naprawy nie przerażają. Jak chcecie bezawaryjne auto to polecam Mercedesy 124 . Koniec tematu. Ja dzisiaj też miałem u siebie poważną awarię , musiałem wymienić olej bo 10k km stukło od ostatniej wymiany , no i te ogromne koszta z tym związane ehh...A w ASO ostatnio byłem liste dokupić bo ukradli , to na serwisie 50% to E90-92 , a pozostałe to E65 , ani jednej Fki nie było no popatrz , a takie awaryjne
Ostatnio edytowane przez zwracam ; 26-03-2016 o 00:20
Głupoty gadasz :) Wesołych :)