Migające zegary, panel klimatronika

Wątek: Migające zegary, panel klimatronika

1. chiken powiedział/a:

Post Migające zegary, panel klimatronika

Witam

Mam nadzieję, że się nie powtarzam, ale wyszukiwarka nic mi nie dała. Zauważyłem dzisiaj zauważyłem, że mrugają, pulsują mi zegary i panel klimatronika. Podczas jazdy czy postoju. Światła w środku jak i lampy w najlepszym porządku.

Pozdrawiam

2. Karlos730d powiedział/a:
    sprawdź ładowanie, zawsze to dzieje się czy na zimnym ciepłym silniku ?

3. chiken powiedział/a:
    zauważyłem to dopiero jak wracałem wieczorem do domu oczywiście na ciepłym już silniku

4. Karlos730d powiedział/a:
    sprawdź ładowanie na początku
    może coś regulator świruje i powoduje takie rzeczy u mnie w e65 tak było

5. chiken powiedział/a:
    Możesz mieć kolego rację, wczoraj brat zauważył, że lekko mrugają lampy wstecznego, więc prawdopodobnie ładowanie. Sprawdzimy to...

6. Piotrek730d powiedział/a:
    proszę o podpowiedzi, bo mam to samo, naprawiłeś to??? pozdrawiam

7. chiken powiedział/a:
    Jutro będę sprawdzał jakie mam ładowanie miernikiem, bo na kompie pokładowym mam skoki między 13,4V, a 13,9V.

8. Awatar hatecraft

hatecraft powiedział/a:

Za migotanie czasem odpowiada kostka stacyjki.
    Rozsądny elektryk umie zrobić mostek i od razu będzie widać czy to było przyczyną.
    A sama kostka kosztuje z 50 zł...

EDIT: a żeby DOBRZE sprawdzić ładowanie, to wyłącznie oscyloskopem.
    Ostatnio edytowane przez hatecraft ; 08-02-2016 o 21:40
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

9. chiken powiedział/a:
    Jak na razie objawy migotania zniknęły. Napięcie na mierniku ok. Czekam co będzie dalej, choć raczej jak auto będzie szło do mechanika zlecę mu sprawdzenie sprawy.

10. Piotrek730d powiedział/a:
    Cześć, miałem to samo, migały mi zielone diody na panelu klimy, teraz już nie mrygaja, bo całkiem zgasły. Podświetlenie czerwone działa, ale zielone diody nie. Mam nowy aku i nowy alternator. Może panel się zepsół ale wolałbym to naprawić, niż kupić używany, tylko gdzie może być przyczyna??? elektryk sobie poradzi??? jak myślicie??