Witam
Mam nadzieję, że się nie powtarzam, ale wyszukiwarka nic mi nie dała. Zauważyłem dzisiaj zauważyłem, że mrugają, pulsują mi zegary i panel klimatronika. Podczas jazdy czy postoju. Światła w środku jak i lampy w najlepszym porządku.
Pozdrawiam
Witam
Mam nadzieję, że się nie powtarzam, ale wyszukiwarka nic mi nie dała. Zauważyłem dzisiaj zauważyłem, że mrugają, pulsują mi zegary i panel klimatronika. Podczas jazdy czy postoju. Światła w środku jak i lampy w najlepszym porządku.
Pozdrawiam
sprawdź ładowanie, zawsze to dzieje się czy na zimnym ciepłym silniku ?
zauważyłem to dopiero jak wracałem wieczorem do domu oczywiście na ciepłym już silniku
sprawdź ładowanie na początku
może coś regulator świruje i powoduje takie rzeczy u mnie w e65 tak było
Możesz mieć kolego rację, wczoraj brat zauważył, że lekko mrugają lampy wstecznego, więc prawdopodobnie ładowanie. Sprawdzimy to...
proszę o podpowiedzi, bo mam to samo, naprawiłeś to??? pozdrawiam
Jutro będę sprawdzał jakie mam ładowanie miernikiem, bo na kompie pokładowym mam skoki między 13,4V, a 13,9V.
Za migotanie czasem odpowiada kostka stacyjki.
Rozsądny elektryk umie zrobić mostek i od razu będzie widać czy to było przyczyną.
A sama kostka kosztuje z 50 zł...
EDIT: a żeby DOBRZE sprawdzić ładowanie, to wyłącznie oscyloskopem.
Ostatnio edytowane przez hatecraft ; 08-02-2016 o 22:40
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Jak na razie objawy migotania zniknęły. Napięcie na mierniku ok. Czekam co będzie dalej, choć raczej jak auto będzie szło do mechanika zlecę mu sprawdzenie sprawy.
Cześć, miałem to samo, migały mi zielone diody na panelu klimy, teraz już nie mrygaja, bo całkiem zgasły. Podświetlenie czerwone działa, ale zielone diody nie. Mam nowy aku i nowy alternator. Może panel się zepsół ale wolałbym to naprawić, niż kupić używany, tylko gdzie może być przyczyna??? elektryk sobie poradzi??? jak myślicie??