Dziêki dziêki ci±gle nad ni± pracuje😀.
Przód 30mm i ty³ 25mm wg producenta.
Po pomiarach: przód 35mm i ty³ 25mm.
Bardzo wygodnie siê je¼dzi. My¶la³em ¿e figura straci du¿o na komforcie ale jest super😀
Dziêki dziêki ci±gle nad ni± pracuje😀.
Przód 30mm i ty³ 25mm wg producenta.
Po pomiarach: przód 35mm i ty³ 25mm.
Bardzo wygodnie siê je¼dzi. My¶la³em ¿e figura straci du¿o na komforcie ale jest super😀
21 spoko wygl±da. Je¿d¿ê na 21 w lato i powiem ze ró¿nicy w komforcie wiêkszej nie zauwa¿y³em po zmianie na 18 zimówkê.
Co do wysoko¶ci to ja mam standard sprê¿yny: przód mnie mocno dra¿ni - jest za wysoko, tyl jeszcze ujdzie nie rzuca sie mocno w oczy:)
Szatann Masz edc u siebie? Ja mam wersjê sport która jest chyba ni¿sza ni¿ normalna i twardsza mo¿e dlatego jest ró¿nica.
tak mam DD i EDC. 21 opony pompuje sie zgodnie z tabliczka znamionow± na 2.4 przód i 2.8 ty³ (jak dobrze pamietam) jest to ci¶nienie przy którym praca opony jest ju¿ niewielka - wybieranie nierówno¶ci robi± g³ównie amortyzatory... wiec ró¿nica wielko¶ci opon a komfortu moim zdaniem jest ma³o zauwa¿alna - zale¿na od zawiasu:)
No to edc wszystko wyja¶nia. Ja niestety edc nie posiadam. Pewnie dlatego czujê ró¿nice.
Panowie a jak mogê obni¿yæ E65 je¶li mam DD i EDC? Chcia³em przód oko³o 40mm a ty³ max 30mm obni¿yæ. Model 745d 2005r.
Przybyli u³ani pod okienko.....
......czarn± Beemk± Siódemk±!!!
Matat generalnie nie polecam Ci takich rozmiarów opon. Wklep sobie w googlach "rozmiar opon e65" i poszperaj chyba w 2 pierwszych stronkach. Generalnie je¶li chodzi o rozmiar 21 cali to przód 245/35r21 a ty³ 285/30r21.
Takie mam obecnie u siebie i je¼dzi siê dobrze. Jak kupi³em auto to mia³em na przodzie 255/45r19 i my¶la³em, ¿e auto nie ma zbie¿no¶ci. Na przegl±dzie go¶ciu powiedzia³, ¿e jest ok tylko mam nieseryjne opony do tego modelu. Za³o¿y³em 245/45r19 i auto zaczê³o siê prowadziæ normalnie.
Wrzucam fotkê jak wygl±da obecnie na 21" :)
![]()
Dziêki za t± informacje. Ogólnie na tych rozmiarach samochód prowadzi siê dobrze, jedzie pro¶ciutko. Jdyne czego nieogarniam to bicie na kierownicy i drgania odczuwalne w samochodzie przy prêdkosci 120-130km/h które przy wyzszych prêdko¶ciach zanikaj±... Felgi wywa¿one idealnie, tarcze proste...
A mo¿e to odczucie ¿e samochód nie ma zbie¿no¶ci, mia³e¶ na koleinach? Szersza opona daje bardziej odczuæ koleiny na drodze. Przy 245 zrobi mi siê ju¿ spory naci±g, felga z przodu to 10j...
PS e65 masz prze piêkne :D Jakie obni¿enie? Bo w moim przód sterczy o wiele bardziej