Witam, mam taki problem a mianowicie zatrzasnąłem klucze w aucie. Wie ktoś może jak otworzyć E38?
Witam, mam taki problem a mianowicie zatrzasnąłem klucze w aucie. Wie ktoś może jak otworzyć E38?
Albo ślusarz albo młotek i któraś szybę musisz poświęcić. Tylko zastanawia mię jakim cudem udało ci się kluczyki zatrzasnac
tylko żeby nie przyszło Ci do głowy wybijać tej małej szybki z tyłu trójkątnej bo jest najdroższa xd
Moja była zatrzasnęła kiedyś kluczyki w Tico. Zadzwoniliśmy po usługę typu 'awaryjne otwieranie zamków. Po godzinie przyjechało jakieś Berlingo czy coś podobnego, wysiadł młody chłopak, 25 minut spisywał rozmaite papiery, podszedł do samochodu i otworzył go szybciej niż kluczykiem :) Poważnie, nawet ułamka sekundy to nie trwało. Kosztowało nas to 100zł, czyli na pewno mniej niż szyba z montażem.
100zł to taniej niż szyba z montażem? xD Ja w swoim puncie otwierałem awaryjnie wybijając szybę kierowcy, 25zł szyba. Założyłem samemu :D 75zł w kieszeni
Ja kiedyś miałem fajny przypadek ... mialem awarie modułu komfortu w e38 podjechałem pod garaż otworzyć drzwi auto było na chodzie wracam a tu patrze auto sie zatrzasneło auto chodzi kluczyki w stacyjce . Zadzwoniłem po kumpla maiał fajny przyrząd taką poduszkę z pomką delikatnie wlozylismy ją miedzy drzwi na pompowaliśmy poswtała nie wielka szczelina wsadzilismy druta wcisneliśmy przycisk opuszczania szyb z drugiej strony szyba opadła i gotowe . Sa takie usługi jak otwieranie awaryjne szyb kosztuje to od 80 do 200 zl zalezy jaka fura jaki problem
Pewnie zaraz komuś się narażę, ale czy naprawdę uważacie, że 100 zł za usługę o której mowa to dużo?? Dojazd do klienta równa się czas, dokumentacja równa się czas, plus paliwo i otworzenie samochodu. Szczerze mówiąc wolałbym zapłacić stówkę i nie być zmuszonym do wybijania szyb. Wyobraźcie sobie macie zadbany egzemplarz tłuczecie szkło i co dalej? Sprzątanie, jedna szyba nieoryginalna już nie mówię o poświęconym czasie ściąganiu tapicerki, wykręcaniu głośnika i oczywiście odklejaniu pianki wygłuszającej. Do tego prawidłowa regulacja szkła na prowadnicach aby pracowała prawidłowo bez obciążenia na silnik w przypadku elektrycznych szyb. Teraz spróbujcie przykleić ową piankę jak w oryginale aby dolegała w każdym rogu. Co do trójkąta, może i jest tani ale jest jeszcze więcej pracy, żeby go wymienić. Oprócz tego co napisałem dochodzi zdjęcie listwy chromowanej z drzwi listwy trzymającej uszczelkę zewnętrzną trzy śrubki od środka a i "trójkąt" trzeba włożyć razem z tymi piankowymi uszczelkami jak chcemy żeby zadanie zostało wykonane prawidłowo. Może i podchodzę do tego purystyczne, ale wolałbym iść do swojej pracy i zarobić w spokoju stówkę niż poświęcać adekwatnie taki sam kawałek czasu na tę robotę. Nie ukrywając przecież dochodzi cena szyby, klipsów- zawsze jakiś pęknie no i tubki kleju do pianki. Moim zdaniem koszta podobne. Pozdrawiam