Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Pomocy:)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Kamiloo_
    BMW
    e38
    Ja kiedyś miałem fajny przypadek ... mialem awarie modułu komfortu w e38 podjechałem pod garaż otworzyć drzwi auto było na chodzie wracam a tu patrze auto sie zatrzasneło auto chodzi kluczyki w stacyjce . Zadzwoniłem po kumpla maiał fajny przyrząd taką poduszkę z pomką delikatnie wlozylismy ją miedzy drzwi na pompowaliśmy poswtała nie wielka szczelina wsadzilismy druta wcisneliśmy przycisk opuszczania szyb z drugiej strony szyba opadła i gotowe . Sa takie usługi jak otwieranie awaryjne szyb kosztuje to od 80 do 200 zl zalezy jaka fura jaki problem

Początkujący Użytkownik Awatar FuTuRee
    BMW
    e38 m62b44 e65 n62b36 e70 n52b30
    Pewnie zaraz komuś się narażę, ale czy naprawdę uważacie, że 100 zł za usługę o której mowa to dużo?? Dojazd do klienta równa się czas, dokumentacja równa się czas, plus paliwo i otworzenie samochodu. Szczerze mówiąc wolałbym zapłacić stówkę i nie być zmuszonym do wybijania szyb. Wyobraźcie sobie macie zadbany egzemplarz tłuczecie szkło i co dalej? Sprzątanie, jedna szyba nieoryginalna już nie mówię o poświęconym czasie ściąganiu tapicerki, wykręcaniu głośnika i oczywiście odklejaniu pianki wygłuszającej. Do tego prawidłowa regulacja szkła na prowadnicach aby pracowała prawidłowo bez obciążenia na silnik w przypadku elektrycznych szyb. Teraz spróbujcie przykleić ową piankę jak w oryginale aby dolegała w każdym rogu. Co do trójkąta, może i jest tani ale jest jeszcze więcej pracy, żeby go wymienić. Oprócz tego co napisałem dochodzi zdjęcie listwy chromowanej z drzwi listwy trzymającej uszczelkę zewnętrzną trzy śrubki od środka a i "trójkąt" trzeba włożyć razem z tymi piankowymi uszczelkami jak chcemy żeby zadanie zostało wykonane prawidłowo. Może i podchodzę do tego purystyczne, ale wolałbym iść do swojej pracy i zarobić w spokoju stówkę niż poświęcać adekwatnie taki sam kawałek czasu na tę robotę. Nie ukrywając przecież dochodzi cena szyby, klipsów- zawsze jakiś pęknie no i tubki kleju do pianki. Moim zdaniem koszta podobne. Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d Lci
    czyli tylna szyba do rozwalenia a myślicie że bez problemu pójdzie mam podwójne szyby

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730dA(było) e65 730d (jest)
    Rozwalisz tylna szybe a tam zablokowany przycisk od opuszczania szyb ;D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d Lci
    dzięki w taki razie wezwę włamywacza do samochodu żeby otworzył. Szkoda tłuc szyb 200 zł i otwarte bedzie

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Cytat Zamieszczone przez greg328 Zobacz posta
    dzięki w taki razie wezwę włamywacza do samochodu żeby otworzył. Szkoda tłuc szyb 200 zł i otwarte bedzie
    napisz jaki finał i ile wyniosła zabawa...