Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Nie wiem co rozumiesz przez ''kulejący'' silnik, nie odpala, nierówno pracuje, nie trzyma obrotów? Ja V12 z BMW jeżdżę od 8 lat, najpierw w e32, później e38. Jako auto weekendowe jest super, do jazdy na codzień nie polecam choćby ze względu na zużycie paliwa w mieście, nie mówię rzecz jasna o LPG. Co do usterek jakie mogą się pojawić to wspomniany już układ zapłonowy i sławne uszczelki kolektora, jedno i drugie to koszt ok 4tys, więc nie wiem czy tragicznie, zależy jak na to spojrzeć. Reszta podobna jak w pozostałych e38, dochodzi jedynie nivo i EDC, zazwyczaj w 750 występuje ( bodajże nivo zawsze). U mnie pojawiały się wycieki ze wspomagania, uszczelka wodnego alternatora, także z poważniejszych rzeczy raczej nic. Korozja jak to w e38, zdarza się, ale jeśli nie jest poważna to ogarniesz. Dokup po prostu to 750 i doprowadzaj do ideału:) Ja po kupnie L7 nie mogę się rozstać z 750iL mimo że rozsądek nakazuje inaczej, ale to każdy sam musi odpowiedzieć co chce :)
Były:
VW Jetta A2
Opel Astra G Caravan
BMW E32 730i[*][*]
VW Passat B5 Variant
BMW E38 728iA
BMW E39 535iA
Audi A3 8P 2.0T++
Audi A6 C6 2.7 TDI++ Quattro
BMW E91 318d+
VW Phaeton 3.2
Astra GTC OPC Line
Mercedes CLK W209 200K lift
BMW E90 320dA 177KM 08'
Wiec tak jestem po oględzinach .
Nie wiem od czego zacząć straciłem kolegę :-) po 13 ogladalem auto na początku zewnątrz korozja na klapie dwóch nadkolach i rancie drzwi pod spodem auta sucho widać było stary kurz i brud pod autem w komorze silnika także plastiki podłogi wszytko na miejscu , miernik lakieru co dziwne pokazał wszędzie ori lakier wartość 150 . krawędzie szczeliny wszytko dobrze dopasowane szyby wszystkie ori oprócz przedniej wiadomo mógł być odbrysk . środek fotel kierowcy zmęczony reszta w dobrym stanie z tyłu nawet w bardzo dobrym kiera łysa na zegarze 378 tys . teraz silnik nakręcił ładnie zadbalem o to aby być przy wyciganiu auta z garażu a nie palenia już rozgrzanego auta na pokaz . w silniku słychać jakiś dźwięk auto od dołu jak dlammie słabo jechał słabo wkrecal się na obroty po uzyskaniu temperatury silnik zaczął kulec ja tak mialem przy padnietym przepływomierzu pojeździlem 30 minut hamulce mocne zawas sztywny zero stukow . nie wiem jak w e38 masarze foteli ja ich niemam ale mało je czuć. Raz szarpnela mi skrzynia przy szybkim ruszaniu . najgorzej z tym silnikiem po otworzeniu maski zauwazylem drgania silnika tak jakby podskakiwal . dziś bylem w pracy nie zdzazylem ogarnąć kompa . Reasumując zaproponował em gotówkę nie dużą od ręki
Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka
I co kupiles to za 8 tyś?
Zaproponowałem trochę mniej i czekam na decyzję sprzedającego mi się nie spieszy to on niema czym dojeżdżać do pracy a w silnik trzeba trochę wsadzic . kupujący zaproponował min 5 tys i chciał moja zabrać na stalowych zimowkch , nie zgodzilem się nawet swoją nie wyjeżdżałem z garażu
Wysłane z mojego IdeaTabA1000-F przy użyciu Tapatalka
Miałem przez miesiąc bana za Wulgaryzmy za post nr #20 http://7er.pl/showthread.php/45980-7...376#post507376
Czy to jest sprawiedliwe ??? Czy kolega @BOSS się czasem nie pomylił ?????